ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΛΩΝ (ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ) ΠΑΤΡΩΝ 2025

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων (Μπεγουλακίου) Πατρών.

Την εκδήλωση «άνοιξε» μελωδικά με τα Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Αστυπάλαιας το Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού με χοράρχη το Λύσανδρο Παναγόπουλο, ενώ σύντομο  χαιρετισμό – καλωσόρισμα απεύθυνε ο πρόεδρος Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, Νίκος Κωστής. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κι απεύθυναν λόγο εκ μέρους του Υφυπουργού Πολιτισμού, Ιάσονα Φωτήλα, ο Βασίλης Φιλιππόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεοφάνης Αδαμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Προγραμματισμού, Αποστόλης Αγγελής, η πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων, Ρένα Σκαρλάτου, ο πρόεδρος της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κωνσταντίνος Σβόλης, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέας Μανωλόπουλος και η ΕΔΙΠ του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, Μαρία Αργυροπούλου .

Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην υπουργός Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μύλων Πατρών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, Ιωάννης Δετοράκης, ο αντίπροεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Σπύρος Φώτογλου, η ταμίας Δ.Σ. του «Άλμα Ζωής Γυναικών Πάτρας», Κατερίνα Κωστή η πρόεδρος Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννη», Καλλιόπη Διαμαντοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, Βαγγέλης Μπάρμπας, ο αντιπρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης Πατρών, Αλέξανδρος Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Κωνσταντίνος Καρασπήλιος, η γραμματέας του Συλλόγου των Απανταχού Καλουσιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος», Νικολίτσα Παπαδοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Πάτρας, Μαρία Οχτάρα,  ο πρόεδρος Δ.Σ. του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Πατρών, Διογένης Οικονόμου, ο γραμματέας του νεοσύστατου χορευτικού συλλόγου «Καρατζάς», Ανδρέας Ζαχαράκης, μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλη Πολιτισμού «Εν Πάτραις», ο πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, Δημήτρης Καράμπελας, η πρόεδρος της θεατρικής ομάδας «Οι Ταξιδευτές της Πρόζας», Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου, ο φίλος, νομικός και επίτιμο μέλος της Χ.Ο. των «Αετών του Μοριά» για τις εκδηλώσεις «ΓΙΑΝΝΙΑΣ», Βασίλειος Κυριαζής, η δημοσιογράφος – υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του περιοδικού «ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ – HELLENIC», Ευτυχία Λαμπροπούλου, εκπρόσωποι λοιπών φορέων και συλλόγων, αλλά και πλήθος κόσμου, φίλοι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, που στηρίζουν τις δράσεις του.

Την ανασκόπηση των δράσεων για το 2024, καθώς και την παρουσίαση του προγραμματισμού των δράσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2025 του Πολιτιστικού Συλλόγου και των ομάδων Πολιτισμού «Οι Αετοί του Μοριά» παρουσίασε η συντονίστρια της εκδήλωσης, δημοσιογράφος, Ελευθερία Στεργιοπούλου.

Την πίτα του 2025 ευλόγησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και οι εφημέριοι της Ενορίας Αγίων Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου Μύλων Πατρών,  πατήρ  Σωτήριος Γαλάνης και πατήρ Παναγιώτης Κούκας!

Το πρώτο κομμάτι της πίτας έκοψε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων (Μπεγουλακίου) Πατρών, με ευχές για υγεία, ευημερία, και ακόμη περισσότερες δράσεις. 

Το τελευταίο κομμάτι της πίτας έκοψαν οι αξιόλογοι συνεργάτες του Συλλόγου, η υπεύθυνη του Τμήματος Γυμναστικής, γυμνάστρια Τζούλη Καπλάνη και οι δυναμικοί δάσκαλοι του Τμήματος Παραδοσιακού Τραγουδιού και της Χορευτικής Ομάδας «Οι Αετοί του Μοριά», Λύσανδρος ΠαναγόπουλοςΚωνσταντίνα Ζάγκλα και Θάνος Νικολακόπουλος.

Ακολούθησε η βράβευση προσώπων: η χοροδιδάσκαλος των «Αετών του Μοριά» Κωνσταντίνα Ζάγκλα, κατόπιν σύντομης ομιλίας, απέδωσε τιμητική πλακέτα στην ταμία Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου και μέλος της χορευτικής ομάδας «Οι Αετοί του Μοριά», Νικολίτσα Σύψα,  για την πολυετή προσφορά της στο Σύλλογο και ο πρόεδρος Δ.Σ., Νίκος Κωστής απέδωσε τιμητική πλακέτα στο Θάνο Νικολακόπουλο, καλωσορίζοντάς τον και επίσημα ως χοροδιδάσκαλο των νεανικών τμημάτων των «Αετών του Μοριά» στους κόλπους του Πολιτιστικού Συλλόγου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ταυτόχρονα έκπληξης από τους τιμώμενους για την εν λόγω κίνηση.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού, συνοδεία των ήχων του κλαρίνου του Χρήστου Λουκόπουλου, να τραγουδά και τη Χορευτική Ομάδα «Οι Αετοί του Μοριά» να αποδίδει χορούς Πελοποννήσου, παρασύροντας στο γαϊτανάκι του κεφιού και πολλούς από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. 

Ο τυχερός του φλουριού της βασιλόπιτας για το 2025 ήταν ο λιλιπούτειος φίλος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Βλαχάκης

Τον όλο συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η δημοσιογράφος Ελευθερία Στεργιοπούλου και η χοροδιδάσκαλος των «Αετών του Μοριά», Κωνσταντίνα Ζάγκλα.