Μαντλίν ΜακΚάν: Παράταση για τις έρευνες–Ψάχνουν ίχνη της στο διπλανό δάσος

Παράταση πήραν οι έρευνες για τη μικρή Μαντλίν Μακκάν που το 2007 απήχθη από το θέρετρο της Πορτογαλίας που βρισκόταν για διακοπές μαζί με τους γονείς της.

Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες στο φράγμα Barragem do Arade, καθώς ο άνθρωπος που φέρεται να απήγαγε τη Μαντλίν Μακκάν, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, κατασκήνωσε δίπλα στο φράγμα για μέρες μετά την εξαφάνιση της μικρούλας.

Τις πληροφορίες άντλησε η αστυνομία από παλιό φίλο του Μπρίκνερ, ενώ ισχυρίστηκε πως το παιδί ίσως ήταν ζωντανό δυο με τρεις μέρες μετά την εξαφάνισή του.

Μάλιστα, η περιοχή αναζήτησης έχει επίσης επεκταθεί για να συμπεριλάβει μια ζώνη που καλύπτεται από βλάστηση, δήλωσε πορτογαλική πηγή στη The Sun. Μεγάλο μέρος της περιοχής που ερευνάται σήμερα κανονικά θα ήταν κάτω από το νερό, ωστόσο λόγω της εκτεταμένης ξηρασίας πολλά μέρη του φράγματος δεν έχουν καθόλου νερό.

Άνθρωπος που σχετίζεται με την υπόθεση σημείωσε πως στην ίδια εφημερίδα πως: «Είναι σαφές ότι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό εδώ και τους δόθηκε περισσότερος χρόνος για να το ψάξουν».

Οι ροζ πιτζάμες

Οι αρχές προσπαθούν να βρουν ίχνη της μικρούλας Μαντλίν ενώ εστιάζουν στις ροζ πιτζάμες που φορούσε το παιδί τη μέρα που εξαφανίστηκε. Φωτογραφίες και πλάνα της επιχείρησης δείχνουν μια ομάδα της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Φρουράς της Πορτογαλίας να οδηγείται από σκυλιά ανιχνευτές σε ένα μικρό δάσος κοντά στην άκρη του νερού.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά ψάχνουν για… κουρέλια. Αξιωματικοί φαίνονται σε πλάνα να κόβουν κλαδιά από δέντρα, ενώ υπηρεσίες καθαρίζουν την περιοχή για να ελεγχθεί.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έρευνα για την Μαντλίν που γίνεται εδώ και 9 χρόνια κι έρχεται αφότου η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε φωτογραφίες του Μπρίνκερ στον αυτοαποκαλούμενο «μικρό παράδεισο» του στην πορτογαλική περιοχή.

Σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο Correio da Manha, πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές σε δύο διαφορετικά σημεία γύρω από την άκρη του νερού την Τρίτη.