Μονεμβασιά:Δις ισόβια για τον 53χρονο που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης την Τρίτη 27 Ιουνίου ο 53χρονος που στις 7 Μαΐου του 2022 τραυμάτισε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του δύο 77χρονους στο κέντρο της Μονεμβασιάς.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος spartanews.gr στον 53χρονο δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.

Οι μαρτυρίες από τη φονική παράσυρση στο κέντρο της Μονεμβασίας είχαν συγκλονίσει τη χώρα. Όπως είχε αναφερθεί, το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 53χρονος, βρισκόταν στο δρόμο Τάραψας – Μονεμβασιάς, στο 67,3 χλμ., όταν στις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαΐου, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ο συνεπιβάτης, 77 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο οδηγός, επίσης 77χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά. To πρωτοφανές περιστατικό έχει προκαλέσει οργή και πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία, καθώς ο οδηγός, σύμφωνα με μαρτυρίες, αφού παρέσυρε με το όχημά του τη μηχανή επέστρεψε στο σημείο της σύγκρουσης και παρέσυρε ξανά τον τραυματισμένο άνδρα και ουσιαστικά τον «αποτελείωσε».

Να σημειωθεί ότι ο 53χρονος στην κατάθεση του στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είχε αναφέρει ότι  λάμβανε κορτιζόνη λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και δε θυμάται τίποτα από τις εγκληματικές του πράξεις.

O αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Σταύρος Χριστάκος μιλώντας την επόμενη ημέρα στην ΕΡΤ για το τραγικό συμβάν είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα αυτοκίνητο μπήκε στο μονόδρομο αντίθετα, με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω στο μηχανάκι με τους δύο ανθρώπους, τους έριξε κάτω, έβαλε τον ένα κάτω από το σασί τον έσερνε 200-250 μέτρα».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασιάς ο οδηγός αφού παρέσυρε το ένα θύμα, επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά για να παρασύρει και τον δεύτερο.

«Ξαναεμφανίστηκε με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα, πήγε στο συμβάν που έγινε το ατύχημα. Ο δεύτερος ηλικιωμένος ζούσε, είχε χτυπήσει μόνο το πόδι του. Δεν τον μετακίνησαν οι αστυνομικοί, ούτε οι κάτοικοι γιατί φοβήθηκαν μήπως ήταν επικίνδυνο και είχε καμία εσωτερική αιμορραγία. Τον έβαλε κι αυτόν κάτω από το όχημα και σε 150 μέτρα μέσα σε μια λίμνη αίματος ο άνθρωπος κατέληξε».