Μεγαλωμένος μεταξύ Αθήνας και Ρόδου, ο Γρηγόρης Ρέντης, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του σαν ηλεκτρoλόγος μηχανικός στο Ιmperial College of London, σπούδασε κινηματογράφο στο California Institute of the Arts. Mετά την πρώτη του μικρού μήκους ταινία «Η Δύση» με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ κινηματογράφου του Ρότερνταμ, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της διαφήμισης αποσπώντας πολλά βραβεία.

Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, «Βάρδια» (Dogwatch), το 2022, ένα ντοκιμαντέρ για τους μισθοφόρους που προστατεύουν εμπορικά πλοία από πειρατές στη Σομαλία, προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Visions du Reel, True/False, Θεσσαλονίκης και Raindance αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές από το διεθνή τύπο.

Τώρα, η «Βάρδια» μετά από μία σπουδαία διαδρομή το 2022 σε Φεστιβάλ και Κέντρα Κινηματογράφου σε Κροατία, Γαλλία, Ρωσία, Νορβηγία, Αγγλία, Αίγυπτο και Φιλανδία, προβάλλεται εκ νέου στο Τrue/False του Missouri των ΗΠΑ από 3 έως 5 Μαρτίου, στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από 2 έως 12 Μαρτίου (συμμετέχοντας στο διεθνές πρόγραμμα του θεσμού) και στο Βergamo Film meeting της Ιταλίας (στο διαγωνιστικό τμήμα Close up) από 11 έως 19 του ίδιου μήνα.
https://youtu.be/H5tM20HzC1Q
Σενάριο – Σκηνοθεσία : Γρηγόρης Ρέντης
σε παραγωγή Γρηγόρη Ρέντη, Βίκυς Μίχα, Clement Duboin και Florence Cohen
Τrue/False, Missouri – ΗΠΑ, από 3 έως 5 Μαρτίου
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (διεθνές πρόγραμμα), από 2 έως 12 Μαρτίου
Βergamo Film meeting, Iταλία, από 11 έως 19 Μαρτίου


