Τουρκία: Ουρές για λίγο φθηνό κρέας

Κατακραυγή κατά της κυβέρνησης Ερντογάν – Eξοργισμένοι κάτοικοι της Τουρκίας από την ανέχεια.

Θλιβερή είναι πλέον η κατάσταση που διαμορφώνεται με την ανέχεια των Τούρκων πολιτών από την δραματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας. Πλέον σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που σπεύδουν να προμηθευτούν λίγο φθηνό κρέας και άλλα αγαθά που η τιμή τους έχει εκτοξευθεί.

Ο παρουσιαστής της Sozcu TV, Φατίχ Πορτακάλ σχολίασε ότι: «Δεν σταματάει η αύξηση της τιμής του κρέατος. Σε οποιοδήποτε εκπτωτικό μάρκετ υπάρχουν τεράστιες ουρές καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να αγοράσουν λίγο φθηνό κρέας».

Στη συνέχεια  δείχνει εικόνες από τις ουρές και φιλοξενεί δηλώσεις των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί και με απόγνωση φωνάζουν: «Στα σούπερ μάρκετ το κρέας έφτασε τις 400 λίρες εμείς δεν μπορούμε να το αγοράσουμε. Είμαστε συνταξιούχοι Δεν έχουμε τέτοια δύναμη και βασανιζόμαστε. Περιμένω εδώ και έχουν μουδιάσει τα πόδια μου», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

«Ξέρετε τι θα πει πείνα; Ξέρεις τι θα πει να μην μπορείς να αγοράζεις προϊόντα; Αυτοί οι άνθρωποι εδώ δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα ή δυο κιλό κιμά. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Που είναι η υπερηφάνεια; Με την πείνα δεν υπάρχει υπερηφάνεια», λέει κάποιος άλλος στην κάμερα.

«Δεν το αξίζω αυτό δεν είμαι καλά που είμαι εδώ. Δεν αξίζω τέτοια κατάσταση. Μα τι ρεζίλι είναι αυτή τι κατάσταση είναι αυτή; Και μετά μας ζητούν την ψήφο μας. Το κράτος να κάνει κάτι. Τι να κάνουμε εμείς; Θα περιμένω να με καλέσουν για να πάρω λίγο κρέας», αναφέρουν εξοργισμένοι κάτοικοι της Τουρκίας.