Ένα ιστορικό ταξίδι μνήμης και αγάπης στην Πάτρα – Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα «Εκεί που ανθίζουν τα χρυσάνθεμα»

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία, τη μνήμη και τη λογοτεχνία θα φιλοξενήσει το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο, προσκαλώντας το κοινό στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Εκεί που ανθίζουν τα χρυσάνθεμα» του Παναγιώτη Γκαμούρα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διάνοια».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026, στις 20:00, στον ατμοσφαιρικό αυλόγυρο του πολυχώρου πολιτσμού Πολύεδρο (Κανακάρη 147, Πάτρα), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Παναγιώτης Γκαμούρας θα συνομιλήσει με τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Ελευθερίου σε μια ανοιχτή συζήτηση, με τη μορφή συνέντευξης και ερωτοαπαντήσεων, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της συγγραφής και την ιστορική έρευνα που οδήγησε στη δημιουργία του βιβλίου. Αποσπάσματα από το έργο θα διαβάσει η ηθοποιός Δήμητρα Θεοδωροπούλου, δίνοντας ζωντάνια στις συγκλονιστικές σελίδες του μυθιστορήματος.

Το «Εκεί που ανθίζουν τα χρυσάνθεμα» είναι ένα έργο βασισμένο σε εκτενή ιστορική έρευνα και στην αυθεντική μαρτυρία του βετεράνου Κωνσταντίνου Φάρρου. Αποτελεί έναν συγκινητικό φόρο τιμής στους Έλληνες στρατιώτες που πολέμησαν στον Πόλεμο της Κορέας (1950-1955), φωτίζοντας μια λιγότερο γνωστή αλλά ιδιαίτερα σημαντική σελίδα της ελληνικής ιστορίας.

Μέσα από την πορεία του νεαρού γεωπόνου Θέμου, από την Ηλεία, και της Κορεάτισσας δασκάλας Γκου-Χουά, ο αναγνώστης παρακολουθεί μια δυνατή ιστορία θυσίας, ανθρωπιάς, μνήμης και ενός έρωτα που γεννήθηκε μέσα στις αντίξοες συνθήκες του πολέμου. Η αξία του έργου έχει ήδη αναγνωριστεί διεθνώς, καθώς έχει λάβει επίσημη Ευχαριστήρια Επιστολή από τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα.

Η βραδιά θα εμπλουτιστεί με έκθεση αυθεντικού φωτογραφικού υλικού από τη δράση του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Κορέα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ιστορικά ντοκουμέντα που μεταφέρουν το κλίμα της εποχής.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο Παναγιώτης Γκαμούρας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του, σε μια ζεστή συνάντηση με τους αναγνώστες.

Η εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όσους αγαπούν την ιστορική λογοτεχνία, τις αληθινές ανθρώπινες ιστορίες και τις συναντήσεις που συνδυάζουν γνώση, συγκίνηση και πολιτισμό.

 

Πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο Πολύεδρο2610 277342.