Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, γεμάτη συγκίνηση, πολιτισμό και κοινωνικό μήνυμα, χάρισε στο κοινό της Πάτρας ο σπουδαίος ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, στην εξαιρετικά επιτυχημένη συναυλία «Δρόμοι στο Φως», που παρουσίασε το περιοδικό Πατρινόραμα. Η εκδήλωση περιλάμβανε και ειδικό αφιέρωμα στον «Αστερισμό του Τόλη», τιμώντας τον σπουδαίο ερμηνευτή Τόλη Βοσκόπουλο μέσα από διαχρονικές επιτυχίες που σημάδεψαν γενιές.

Η βραδιά απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς μέρος των εσόδων διατέθηκε στο Πανελλήνιο Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα – Παράρτημα Πάτρας, για τη στήριξη του σημαντικού έργου που υλοποιείται στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ), με στόχο την αποκατάσταση και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον χώρο.
Ο Βασίλης Λέκκας, εμφανώς συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου, εξήρε δημόσια το έργο του Πανελληνίου Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα – Παραρτήματος Πάτρας, αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά του σωματείου και της προέδρου του κυρίας Παναγοπούλου Κατερίνα ,της Συντονίστριας Μαρίας Μανουσάκη Μαλλιώρη καθώς και όλων των συντελεστών που εργάζονται για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και με γνώμονα αυτή όλοι γινόμαστε ένα», στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Από την πλευρά της, η Συντονίστρια του Παραρτήματος Πάτρας, Μαρία Μανουσάκη Μαλλιώρη, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας πως «η μεγαλύτερη δύναμη των ανθρώπων είναι η ευαισθησία», επισημαίνοντας ότι μόνο μέσα από τη συλλογική προσφορά μπορούν να υλοποιούνται έργα ουσίας που στηρίζουν τον συνάνθρωπο.
Την εκδήλωση άνοιξε η δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του περιοδικού Πατρινόραμα, Ευτυχία Λαμπροπούλου, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της βραδιάς, καθώς και το Πανελλήνιο Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα – Παράρτημα Πάτρας για την πολύτιμη προσφορά τους. Στην ομιλία της σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ορισμένοι μένουν στα μικρά λόγια και κάποιοι άλλοι, με ευαισθησία και εν συναίσθηση, δημιουργούν μεγάλα έργα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Γεωργία Ντάτσικα, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Παναγιώτης Μελάς, η Αντιπρύτανις Φοιτητικής Μέριμνας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών Ελένη Ν. Αλμπάνη, η πρώην Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων και Δημοτική Σύμβουλος Μάχη Σιώρου, μαζί με τη σύζυγο του Υφυπουργού Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα, Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΣΦΙ.Κ.Α. Ιουλία Συροκώστα, η πολιτεύτρια του ΠΑΣΟΚ Ολυμπία Λόη και η πολιτεύτρια Νέας Δημοκρατίας Έλενα Κονιδάρη.
Ιδιαίτερα δυναμική ήταν και η παρουσία των συλλογικοτήτων της Πάτρας, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία στέκεται έμπρακτα δίπλα σε δράσεις αλληλεγγύης. Ανάμεσά τους βρέθηκαν η Φλόγα, το Σωματείο Ασθενών με ΣΚΠ (ΕΕΑΣΚΠ), το Άλμα Ζωής, το ΑγκαλιάΖΩ, το Inner Wheel, οι Μαχητές, ο Ήφαιστος, ο ΕΣΠΦΑΑΠ, η Θεατρική Ομάδα Θεωρικόν, Πατρών, και ο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών
Καθοριστική ήταν και η συμβολή των χορηγών που στήριξαν τη διοργάνωση: Μαλλιώρης «Kreosys», Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ιπποκράτης» Ιπποκράτης Παπαδάτος, The Thoms – Θωμάς Παπαγεωργίου, Πλέσσας Μεταφορές, Romano, Ναυτιλιακή Εταιρεία, Δούβρης Ηλεκτρικές Συσκευές και Γιώργος Ντάνος – Amoussa.
Η συναυλία του Βασίλη Λέκκα απέδειξε ότι όταν ο πολιτισμός συναντά την κοινωνική προσφορά, το αποτέλεσμα ξεπερνά τα όρια μιας μουσικής εκδήλωσης. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, η συγκινητική ερμηνεία του σπουδαίου καλλιτέχνη και η έμπρακτη στήριξη προς το έργο του Πανελληνίου Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα – Παράρτημα Πάτρας για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ απέδειξαν ότι όταν οι άνθρωποι ενώνονται με κοινό σκοπό, μπορούν να δημιουργήσουν έργα με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο. Ήταν μια βραδιά που άφησε το δικό της φωτεινό κοινωνικό αποτύπωμα στην πόλη, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Βασίλη Λέκκα πως «η μουσική ενώνει τους ανθρώπους» και πως μέσα από αυτήν όλοι μπορούμε να γίνουμε πραγματικά ένα, καθώς η προσφορά και η αλληλεγγύη έχουν την δύναμη να μεταμορφώνουν ζωές!







