ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ: ΕΒΡΟΣ: ΤΟΠΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Μεγάλες οι δυνατότητες για τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή.

Συνέντευξη του βουλευτή Έβρου της Ν. Δημοκρατίας και Επίτιμου Αρχηγού της Αστυνομίας Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Ο Βουλευτής μιλά στο “πατρινόραμα” για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις. Ακόμη, για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας και την στάση της Ευρώπης, αλλά και την τουριστική δυναμική του ακριτικού Ν. Έβρου.

Συνέντευξη στον Νίκο Σουγλέρη

• Κύριε Δημοσχάκη, ο πόλεμος στην Ουκρανία δυστυχώς ακόμα μαίνεται. Πώς διαβλέπετε ότι θα επηρεάσει η έκβαση του την Ευρώπη και την Ελλάδα;

Η εισβολή του Βλαδίμηρου Πούτιν στην Ουκρανία αποτελεί συγκλονιστικό γεγονός της σύγχρονης ιστορίας που διαταράσσει το ειρηνικό status quo, για το οποίο εργάστηκε η Ευρώπη μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτελεί ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Εισάγει τη στρατιωτική βία, ως μέσον επίλυσης των διεθνών διαφορών. Μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστο “προηγούμενο” για δυνάμεις που επιδιώκουν αλλαγές συνόρων. Μας φέρνει οδυνηρές μνήμες από την Τουρκική εισβολή στη Κύπρο το 1974 και την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή της.

Ως εκ τούτου, είμαστε με την πλευρά του αμυνομένου, με την πλευρά της Ουκρανίας που αποτελεί το “καλύτερο οικόπεδο τροφίμων” της Ευρώπης. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι μια χώρα που γειτνιάζει με θιασώτες του αναθεωρητισμού, πρέπει να υποστηρίζεται και να ενισχύεται για να διαφυλάττει τις ευρωπαϊκές αξίες. Η έκβαση αυτού του πολέμου θα δημιουργήσει τετελεσμένα για την στάση και τις αποφάσεις της διεθνούς κι ευρωπαϊκής κοινότητας έναντι του αναθεωρητισμού. Αναφέρομαι σε τετελεσμένα, τα οποία θα κρίνουν ίσως και υφιστάμενες και μελλοντικές προκλήσεις του Ελληνισμού.

• Η Τουρκία συνεχίζει να ασκεί επιθετική ρητορική εξαπολύοντας απειλές. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι;

Η γειτονική Τουρκία, που ενεργεί ως “ιδιότυπος τοπάρχης” ζωγραφίζοντας αυθαίρετους χάρτες… απομονώνεται. Το όραμα της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’ που πρεσβεύει… είναι ξεκάθαρα, απατηλό. Ενώ, η απαράδεκτη απειλή χρήσης βίας από την γειτονική χώρα, γνωστή ως
Casus Belli, με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα από το 1995, αποδυναμώνεται. Έτσι αυτή, περιορίζεται στα γεωγραφικά όρια που προβλέπει η Συνθήκη της Λοζάνης, στα παράλια της Μ. Ασίας. Στις επιθετικές ρητορικές και παράνομες διεκδικήσεις της …απαντούμε Ολύμπια με τη χρήση των κανόνων καλής γειτονίας & του Διεθνούς Δικαίου. Και γενικά η Ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αποδείξει ότι, τάσσεται υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου, με συγκεκριμένη θεματολογία. Η πόρτα μας είναι πάντα κλειστή σε κάθε απειλή και το παράθυρό μας είναι πάντα ανοιχτό σε κάθε διάλογο με βάση την διεθνή νομιμότητα.

Ωστόσο, η χώρα μας ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική διασφαλίζοντας σπουδαίες διεθνείς συμμαχίες, καθώς αναβαθμίζει κι ενισχύει τις Ειδικές Δυνάμεις καθιστώντας ισχυρότερη την Πατρίδα μας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απειλή, γιατί η κυβέρνηση μας ασκεί πολυεπί πεδη πολιτική ενίσχυσης της Ελλάδος μακριά από φοβικά σύνδρομα και παθητικότητα.

Με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

“Στέλνω μήνυμα ασφάλειας στην ,νότια Ελλάδα ότι ο Έβρος είναι ισχυρός και προστατεύει διαχρονικά την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη”

Ο συνεργάτης του περιοδικού, δημοσιογράφος Νίκος Σουγλέρης , σε ένα ευχάριστο ενσταντανέ κατά την διάρκεια της συνέντευξης , με τον Βουλευτή Έβρου της Ν. Δημοκρατίας κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη.

• Είναι έτοιμος ο Έβρος για να ανταπεξέλθει σε μία νέα πολιορκία από μετανάστες κάτω από την πίεση της τουρκικής ηγεσίας;

Η Κυβέρνηση εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης πολυεπίπεδο σχεδιασμό προστασίας των χερσαίων και των θαλάσσιων συνόρων μας. Τα επτά (7) Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του Νομού ενισχύθηκαν με 400 άτομα, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη περιφερειακός διαγωνισμός που θα εντάξει επιπλέον 250 νέα στελέχη σε αυτά.

Η Ελληνική Αστυνομία εφοδιάστηκε με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, όπως οχήματα διαφόρων τύπων, θερμικές κάμερες, συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, συστήματα CCTV, κινητή μονάδα σάρωσης οχημάτων για τον εντοπισμό τυχόν κρυμμένων παράνομων μεταναστών κ.ά.

Κομβικό σημείο της εθνικής αλλά και της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής αποτέλεσε ο Μάρτιος του 2020…Όταν η χώρα μας πέτυχε την πρώτη μεταπολεμική νίκη έναντι της γειτονικής χώρας.. τον “πόνο” τον οποίο δεν ξεχνούν οι γείτονες μας. Στέλνω μήνυμα ασφάλειας στην νότια Ελλάδα ότι ο Έβρος είναι ισχυρός και προστατεύει διαχρονικά την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη!

• Διαθέτει ο Νομός Έβρου τουριστικό προϊόν; Για ποιους λόγους αξίζει κανείς να επισκεφτεί τον Νομό σας;

Ο Έβρος λόγω της γεωγραφικής του θέσης αποτέλεσε ιστορικά κέντρο εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ε.Ε και της Ν/Α Ευρώπης. Αποτελεί την ωραιότερη ανάμνηση της μεγαλύτερης Αυτοκρατορίας στον κόσμο, ευρισκόμενος στο σταυροδρόμι Βορρά & Νότου,
Ανατολής & Δύσης… εκεί όπου συνανώνται τρεις πολιτισμοί & δυο Θρησκείες! Διαθέτει έναν απέραντο αρχαιολογικό Μουσείο με θησαυρό που ήταν αναξιοποίητος έχοντας ‘’πληγωθεί’’ από το πέρασμα του χρόνου & των ετών. Η φυσική ομορφιά του Νομού συνηγορεί στην ανάπτυξη του οικολογικού-περιβαλλοντικού τουρισμού διαθέτοντας δύο εθνικά πάρκα, αυτό του Δέλτα του Έβρου και το Δάσος της Δαδιάς, καθώς και οκτώ περιοχές ενταγμένες στο δίκτυο Natura. Τα ποτάμια, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα αποτελούν ιδανικό σκηνικό για τους ερασιτέχνες ψαράδες, ορειβάτες, κυνηγούς, για παρατήρηση σπάνιων πτηνών και αρπακτικών.

Το Νησί της Νίκης αποτελεί μοναδικό τουριστικό προορισμό, αναπτύσσοντας μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο ορειβατικός, ο καταδυτικός τουρισμός & προσεχώς τον αναρριχητικό τουρισμό. Διαθέτοντας εξήντα (60) & πλέον επαρκή και άριστα ξενοδοχειακά καταλύματα, με εστιατόρια & γαστρονομικές προτάσεις, που καθιστούν την περιοχή ασφαλή για μοναδικό τουρισμό. Ο Έβρος αποτελεί μία… “ακραία” τουριστική εμπειρία που συνδυάζει το σύγχρονο και το πρωτόγονο, ικανοποιεί αισθήσεις, διδάσκει ιστορία, προσφέρει απόλαυση, φιλοξενία και αναμνήσεις για μια ζωή και γι’αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε ως οικογένεια.

  Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος &Ενέργειας στα έδρανα της Βουλής 

Με τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη , στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου

Με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη

Διαβάστε την παραπάνω συνέντευξη ολόκληρη στο “πατρινόραμα” Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας!