Ανδρουλάκης: Στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τριετίες και το εργασιακό

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τον εργασιακό χάρτη και την κυβερνητική τροπολογία σχετικά με τις «τριετίες» θα περιγράψει ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποφεύγοντας να εμπλακεί στο δημόσιο διάλογο όσον αφορά στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και ζητεί από τα στελέχη του να εστιάσουν – όχι μόνο στην παρούσα φάση- στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθώς και των προτάσεων που έχει συγκροτήσει το κόμμα του. Το μότο του είναι «σοβαρή, υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση» και η οδηγία του προς τα στελέχη η «διαρκής μάχη, εντός και εκτός Βουλής». Το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη έχει ήδη ετοιμάσει πλάνο για τη συνεχή παρουσία του ΠΑΣΟΚ δίπλα στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία και εντάσσει στο πρόγραμμα των επισκέψεων στους τέσσερις νομούς περισσότερα κεντρικά αλλά και τοπικά στελέχη.

Σήμερα πάντως οι «προβολείς» της Χαριλάου Τρικούπη στρέφονται στην αντιπαράθεση εντός της Ολομέλειας με τα κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την επαναφορά των τριετιών. «Προφανέστατα θεωρούμε ότι αυτό που έρχεται, δεν προστατεύει τους εργαζόμενους. Η θεωρία περί κοινοτικών οδηγιών είναι ένα αμπαλάρισμα διαθέσεων που έχει η Νέα Δημοκρατία εις βάρος των εργαζομένων. Και αυτό φαίνεται και από το ότι οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας, με το νέο μοντέλο που υπάρχει, είναι λιγοστοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο. Σύμφωνα με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ: «Η χώρα μας πρέπει να κάνει κινήσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τον εργαζόμενο στην Ελλάδα να κλείσει την πόρτα στην εποχή της τελευταίας δεκαετίας οπότε δημιουργήθηκαν πολύ ευέλικτες σχέσεις εργασίας και δυστυχώς κάποιοι τις εκμεταλλεύτηκαν με απαράδεκτο τρόπο, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Οπότε εμείς έχουμε ένα άλλο σχέδιο. Και θα σας πούμε περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη διαδικασία στο Κοινοβούλιο».

Σχετικά με το ευρύτερο πολιτικό «στοίχημα» του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να ορίσει από τώρα τους «σταθμούς» και τους στόχους, λέγοντας ότι: «Το μήνυμά μου σε κάθε προοδευτικό, δημοκράτη πολίτη είναι να αγωνιστούμε μαζί για να αλλάξει η πατρίδα μας πορεία. Για να υπάρχει πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές η δύναμη που θα οδηγήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην αντιπολίτευση. Ο στόχος μας είναι ένας: Στις επόμενες εθνικές εκλογές, το πολιτικό μας πρόγραμμα, σε όλα τα επίπεδα, στην υγεία, την παιδεία, τα εθνικά, τη βιώσιμη ανθεκτική παραγωγική βάση, να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας. Διότι, πιστεύω, μία ισχυρή σοσιαλδημοκρατία με ένα σύγχρονο πολιτικό προσωπικό, με ήθος και συνέπεια και όχι φορείς του πελατειακού κράτους , της αδιαφάνειας και υπηρέτες της ολιγαρχίας, μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μία νέα πορεία με ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό».

Η εκλογική αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ και η έκβαση αυτής είναι αναμφίβολα ένα ζήτημα που προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ- ασχέτως αν η ηγεσία και τα περισσότερα στελέχη αποφεύγουν το δημόσιο σχολιασμό. Την απάντηση ότι «δεν θα εμπλακώ στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε άλλωστε ο κ. Ανδρουλάκης και κατά τη χθεσινή ανάπτυξη των θέσεών του από το Ζάππειο. «Είναι θέση αρχής: όσα έκαναν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, να μην τα κάνει το ΠΑΣΟΚ. Δεν τα έκανε ποτέ στο παρελθόν, όχι μόνο υπό τη δική μου ηγεσία. Ποτέ στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ δεν έπαιξε με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Άρα, δεν θα το κάνω ούτε τώρα διότι συνεχίζω τη δημοκρατική και θεσμική μας παράδοση», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρώντας να ανεβάσει την ένταση των σφοδρών επιθέσεων στην κυβέρνηση για το «συνεχές αποτυχιών» στο πεδίο άσκησης της πολιτικής.