ΔΕΘ: Η πολυδιάστατη ζωή της Μαρίας Κάλλας μέσα από τα μάτια της ζωγράφου Μαρίνας Πετρή

 

Γράφει η Βασιλική Αναγνώστου- the opinion

Η έκθεση – αφιέρωμα στην σπουδαία Μαρία Κάλλας χωρίζεται σε τρία μέρη.

«Διάβασα τη βιογραφία της όταν ήμουν στο Λονδίνο. Αυτό ήταν το έναυσμα για να μελετήσω τη ζωή της πολυδιάστατης Μαρίας Κάλλας» δηλώνει συγκινημένη  η Μαρίνα Πετρή, δημιουργός της έκθεσης που φιλοξενείται στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το έργο και η δουλειά της καλλιτέχνιδας, με βάση το βιβλίο «Μαρία Κάλλας- Μια ζωή σαν παραμύθι», προτάθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΘ HELEXPO, δίνοντας της την ευκαιρία να μπορέσει να εκθέσει τα έργα τέχνης της και στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις πτυχές της έκθεσης

Η έκθεση – αφιέρωμα στην σπουδαία Μαρία Κάλλας χωρίζεται σε τρία μέρη.

Σύμφωνα με τη δημιουργό, το πρώτο μέρος, των εκθεμάτων είναι το καθαρά ζωγραφικό, με έργα σε λαδομπογιά ή και  ακρυλικό χρώμα.

Το δεύτερο, το digital κομμάτι, περιλαμβάνει  εντυπωσιακά πόστερ.  Μάλιστα, οι εντυπωσιακές αφίσες έχουν γίνει ξεχωριστή έκθεση στα Εξάρχεια, με τίτλο «Οι 12 σοφές φράσεις της Κάλλας». Πρόκειται για μια έκθεση με urban ύφος, με 12 ξεχωριστές φράσεις της Μαρίας Κάλλας, που θα την ακολουθούν.

«Σε αυτή την έκθεση βλέπω ανθρώπους να στέκονται και να διαβάζουν μια- μια τις φράσεις. Μικρούς και μεγάλους» αναφέρει η κ. Πετρή.  Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι, περιλαμβάνει ένα δρώμενο, με video wall και μουσική υπόκρουση από την εποχή που στιγμάτισαν τη ζωή της Μαρίας Κάλλας.

Χορηγός επικοινωνίας “Πατρινόραμα”