Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στην Πάτρα

Το παράρτημα Πάτρας της «Καλλιπάτειρας» και ο Σύλλογος Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού «Δημητρίου και Βέρας Σφήκα» (Σ.ΦΙ.Κ.Α.) σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο «Ήφαιστος» πραγματοποίησαν την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. το βράδυ Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, στην κατάμεστη αίθουσα στα OPTIONS CINEMA VESO MARE PATRAS.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα, στην αίθουσα Options Cinemas της Veso Mare όπου σε μία ειδική προβολή της, τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων με αφορμές τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, απόλαυσαν τη βιογραφική ταινία «Maria» που αφορά τη ζωή της θρυλικής Ελληνίδας σοπράνο Μαρία Κάλλας.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία «International Day of Persons with Disabilities» που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), το 1992 προκειμένου να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τις κοινωνίες, για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Η πρόεδρος του συλλόγου Σ.ΦΙ.Κ.Α. κα Ιουλία Συροκώστα Σταθοπούλου φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους ειδικά αυτή τη χρονιά που χάθηκε ο αείμνηστος δωρητής Δημήτρης Σφήκας τόνισε τη στενή σχέση της κλινικής αποκατάστασης με το Σύλλογο φίλων της κλινικής, τις αυξημένες ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν παρά τη διάθεση όλων να βοηθήσουν στη λειτουργία της μοναδικής πανεπιστημιακής κλινικής αποκατάστασης της χώρας.

Η συντονίστρια Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Καλλιπάτειρα παράρτημα Πάτρας κα Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά αφήνοντας έτσι το ανθρώπινο αποτύπωμα του στην διαφορετικότητα εξαλείφοντας έτσι κάθε μορφή διάκρισης παράλληλα αναφέρθηκε στη στενή σχέση του σωματείου με το Σύλλογο Φίλων και στο έργο του σωματείου ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ . Ευχαρίστησε πολύ όσους παρευρέθηκαν και όσους ενίσχυσαν την προσπάθειά τους και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν συμμετείχαν αλλά και προσωπικά:

Τον Πρώτο Πολίτη της πόλης δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό δηλώνοντας ότι θα στέκεται πάντα αρωγός σε αυτές τις δράσεις. Παρούσες και οι Αντιπεριφερειάρχες Γεωργία Ντάτσικα και Άννα Μαστοράκου καθώς και η πολιτευτής Έλενα Κονιδάρη. Από τις συλλογικότητες παραβρέθηκαν η ΦΛΟΓΑ, το σωματείο ασθενών με ΣΚΠ ( ΕΕΑΣΚΠ) ,το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, το ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, το INNER WHEEL, οι ΜΑΧΗΤΕΣ, ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ο ΕΣΠΦΑΑΠ, ο πρόεδρος των ΚΡΗΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, ο ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΕΩΡΙΚΟΝ, ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ, η ΕΛΕΑΝΑ.

Ο «Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» (Σ.ΦΙ.Κ.Α.)ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Καλλιπάτειρα κ Κατερίνα Παναγοπούλου και το παράρτημα Πάτρας που είναι πάντα δίπλα μας, καθώς και τους χορηγούς ΚΡΕΟΣΥΣ,ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΕΚΟΣ,ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, το ekouzina ,το TOP FORUM, το τυπογραφείο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, τον ΕΣΠΦΑΑΠ και ιδιαίτερα τα OPTION CINEMA PATRAS και τον διευθυντή του Αλέξη Μπιτούνη που είναι πάντα αρωγός της εκδήλωσης αυτής.
Τέλος ευχαριστεί θερμά όλους που ήταν σ αυτή την ξεχωριστή βραδιά της πόλης μας.