Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Αγίου Γερβασίου από το περιοδικό «πατρινόραμα»

Ο Άγιος Γερβάσιος Παρασκευόπουλος (1877-1964) ήταν Έλληνας θεολόγος και κληρικός. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες  προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας της Πάτρας.

Διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής Γηροκομείου Πατρών, καθώς και Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1939-1941). Προσέφερε υποστήριξη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Πάτρα και σε φτωχούς περιθωριοποιημένους πολίτες της εποχής. Διακρίθηκε με την ζωή, τη διδασκαλία και το πλούσιο ποιμαντικό, εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών και εκτός των ορίων της.

Το 1948 ίδρυσε σχολή χειροτεχνίας ενώ το 1954 ίδρυσε νέα εκκλησιαστική κατασκήνωση στα Συχαινά Πατρών Αχαΐας στην οποία μετέφερε την κατασκήνωση του Προφήτη Ηλία . Στο χώρο αυτό βρίσκονται σήμερα ο Ναός της Αγίας Παρασκευής που ο ίδιος ανήγειρε και ο τάφος του.

Με αφορμή την πρόσφατη Αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πανελλαδικό περιοδικό “πατρινόραμα” διοργανώνει εκδήλωση  τον μήνα Απρίλιο, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα θέλαμε, όσοι έχετε κάποια μαρτυρία, κάποιο αντικείμενο, επιστολές ή ακόμα και ένα ζωντανό προφορικό θαύμα να καταθέσετε,  από την πορεία και το έργο του Αγίου Γερβασίου να μας το μεταφέρετε. Προκειμένου πριν την εκδήλωση να τα προβάλουμε σε μία φωτογραφική έκθεση ή σε βιντεοπροβολή. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  τηλεφωνική επικοινωνία 6936210755.