Ενθουσίασε το κοινό το αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη του περιοδικού “Πατρινόραμα”

Ένα μεγάλο «Σ’ευχαριστώ Λουκιανέ», φώναξε   δυνατά με την παρουσία του το  κοινό της Αχαΐας και όχι μόνο την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 σε  μια συναυλία-αφιέρωμα στον φιλόξενο χώρο του «Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών», όπου  αγαπημένοι ερμηνευτές  τίμησαν τον Λουκιανό Κηλαηδόνη,  Οι Μανώλης Φάμελλος, Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Κηλαηδόνη αλλά και ο “αειθαλής”  Μανώλης Μητσιάς. Ταξίδεψαν τους θεατές στη μουσική και το συναίσθημα, μέσα από τα τραγούδια του αείμνηστου Λουκιανού Κηλαηδόνη, υπενθυμίζοντας πως οι καλλιτέχνες περνούν στην αθανασία μέσα από το έργο τους. Επίσης απόλαυσαν  σπάνια βίντεο-ντοκουμέντα από τις θρυλικές συναυλίες του Λουκιανού Κηλαηδόνη, υλικό που προέρχεται από το πλούσιο προσωπικό του αρχείο.

Την εκδήλωση άνοιξε η δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του πανελλαδικού περιοδικού «Πατρινόραμα» Ευτυχία Λαμπροπούλου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο γνωστός συγγραφέας και δισκογραφικός παραγωγός  Κώστας Παπασπήλιος, που μετέφερε στο κοινό άγνωστες πτυχές από τη ζωή και το έργο του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Την ημέρα αυτή είχε τα  γενέθλιά της η Μαρία Κηλαηδόνη,  όπου οι συνεργάτης πάνω στην σκηνή τραγούδησαν μαζί με τον κόσμο. Στη συνέχεια το περιοδικό “Πατρινόραμα” κατά την διάρκεια του δείπνου στο μαγαζί που σύχναζε όταν ερχόταν στην Πάτρα  ο αείμνηστος Λουκιανός Κηλαηδόνης με την σύζυγό του Άννα Βαγενά, στο Banana moon του Γιώργου Κοτοπούλη,  της έκανε έκπληξη τούρτα και δέχθηκε ευχές από  φίλους και συνεργάτες της.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος του  «Inner Wheel Πατρών Βορρά-Ρίου» Μαρία Ασημακοπούλου μαζί με τα περισσότερα μέλη του Ομίλου της.  Οι  εθελοντές του «Φωτεινού Αστεριού» Βάσω Νικολακοπούλου , Χρήστος Σπηλιόπουλος, Αδαμαντία Ρεμούντη , Ελευθερία Σιάτρα. ο Πρόεδρος  της «ΑΧ.ΛΕ.ΜΟ». Παναγιώτης Μπελεζάκης, μαζί με τα μέλη της «Αχαϊκής Λέσχης Μοτοσυκλετιστών». Η  Αθανασία Μπότσαρη γνωστή για την πλούσια εθελοντική της δράση, η εικαστικός Μαρία Καραμολέγκου- Κολλιοπούλου.  Το Προεδρείο  του   «Σοροπτιμιστικού  Ομίλου Πατρών» Δήμητρα Χρυσανθοπούλου, Κατερίνα Σαρλή.  Η  Πρόεδρος  της «ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.» Μάχη  Σαλαμαλίκη, η πρόεδρος  του «Άλμα Ζωής»  Πάτρα Αγγελική Στεφανάκη , η Μαρίτσα Λιώτου   εθελόντρια «ΕΣΕ», ο Πρόεδρος της  «Γηριατρικής  Εταιρείας» Κωνσταντίνος  Χρυσανθόπουλος με την σύζυγό του Διαιτολόγο- διατροφολόγο Μαρία Κογκόλη.  Οι   δημοσιογράφοι Νίκος Σουγλέρης, Γιώργος Πλής και   Αχιλλέας  Παπαδιονυσίου, ο δικός μας ταλαντούχος τραγουδιστής Δημήτρης Δημόπουλος με την κόρη του, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Σαλάχας, Γιάννης Ματσούκας και  Άρης Μηλιώνης.

Το  Πανεπιστήμιο Πατρών άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε την εκδήλωση αυτή,  ο πρύτανης κος Χρήστος Μπούρας αποδεικνύει έμπρακτα πως  αγκαλιάζει κάθε πολιτιστική προσπάθεια, ανοίγοντας την καρδιά του και τα φτερά του προς την κοινωνία,  διευρύνοντας ολοένα και περισσότερο  τον ρόλο του Πανεπιστημίου,  προάγοντας και παράγοντας πέρα από την παιδεία και πολιτισμό ουσίας. Καθοριστική η παρουσία της κας  Ουρανίας  Μπουσίου διευθυντρίας της  Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Εξωστρέφειας Πανεπιστημίου Πατρών  υπό το άοκνο βλέμμα της πήγαν όλα άψογα.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής το περιοδικό «πατρινόραμα» ευχαριστεί :

Τους  χορηγούς

Kallergis Machines

 Cloud-U Telecoms – Μιχάλη Κίντζιο

Δύο εταιρείες που έχουν ανοίξει τα φτερά τους στο εξωτερικό κατακτώντας την ξένη αγορά,  κερδίζοντας επάξια βραβεία εξωστρέφειας.

Το πλήρωμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παρουσία του.

Τους χορηγούς επικοινωνίας   για την πολύτιμη συμβολή τους στην προβολή της εκδήλωσης . Την «ΕΡΤ Πάτρας» τους δημοσιογράφους  Αθανασία Σταμοπούλου και Γιάννη Παντελόπουλο, την δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό του Πανεπιστημίου Πατρών « UPfm»  Μελιώ Κατσιφάρα, την επίσης καταξιωμένη δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό του «radio gamma» Ελευθερία Στεργιοπούλου, τον δημοσιογράφο Γιώργο Καρβουνιάρη δημοσιογράφο, Γ.Γ. ΕΣΗΕΠΗΝ  το «skai Patras»  Σπύρο Στεφανόπουλο, το «Melody fm», την δημοσιογράφο Πέπη Σπηλιωτοπούλου το ραδιοφωνικό σταθμό  «Ράδιο Αίγιο»  και την ηλεκτρονική εφημερίδα «Filodimos»,  το portal  «the best» και την δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Τσίχλα.