Για 9η ημέρα παραμένουν εγκλωβισμένοι οι 75 κάτοικοι του Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας

Εγκλωβισμένοι παραμένουν για ένατη ημέρα οι 75 κάτοικοι του Παλαιοχωρίου, του ορεινού χωριού της Πίνδου, καθώς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel κόπηκε τόσο η πρόσβαση στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στην Καλαμπάκα, όσο και η παροχή ρεύματος με αποτέλεσμα να ζουν στο σκοτάδι.

Χθες έκαναν την εμφάνιση τους σκαπτικά μηχανήματα τα οποία επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο που έχει κυριολεκτικά χαθεί από τις κατολισθήσεις. Οι κάτοικοι συνεχίζουν να μην έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν κάποιο φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ, αφού δεν υφίσταται δρόμος, ενώ οι βασικές τους ανάγκες εξυπηρετούνται με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου, το οποίο προσγειώνεται στο γήπεδο του χωριού και τους προμηθεύει με ψωμί και καύσιμα.

kalampaka
kalampaka2
Ο επιχειρηματίας Κώστας Φώτης, ο οποίος επισκέφτηκε το χωριό για ολιγόημερες διακοπές και πλέον είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του στο Παλαιοχώρι, «το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν έχουμε ρεύμα και καμία δυνατότητα να εγκαταλείψουμε το χωριό παρά μόνο μέσω του ελικοπτέρου, όμως τηρείται σειρά προτεραιότητας για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας».