Γιώργος Βελισσάρης : «Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι παράδειγμα έμπνευσης και ελπίδας για την νέα γενιά»

Νέος σε ηλικία και σε ιδέες υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο  «Μπροστά για Όλους», του οποίου ηγείται ο νυν Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος  Φαρμάκης, ο δημοτικός τραγουδιστής Γιώργος Βελισσάρης, διεκδικεί την ψήφο των συμπατριωτών του, στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επιθυμεί να συμβάλει στην λύση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Περιφέρειας, μέσα από σωστή εφαρμογή προγραμμάτων για όλους. Παράλληλα όντας πετυχημένος τραγουδιστής υπηρετώντας το δημοτικό τραγούδι τονίζει πως με μοχλό  την παράδοση, ο πολιτισμός μπορεί να ανθήσει φθάνει να υπάρξει σωστός σχεδιασμός και μεθοδική δουλειά.

Τι ήταν εκείνο που σας οδήγησε να ταχθείτε στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη και της παράταξής του;

Θεωρώ πως ο θεσμός της Περιφέρειας παίζει κρίσιμο και αποφασιστικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης διαθέτει εμπειρία,  γνώση του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και αντίληψη του πώς λειτουργεί το Κράτος και η δημόσια διοίκηση. Επίσης είναι ένας νέος άνθρωπος,  που αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας και βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη. Αυτή η αμεσότητα του Νεκτάριου Φαρμάκη ήταν που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειά σας όταν τους ανακοινώσατε ό,τι θα είστε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για την ΠΔΕ ;

Η οικογένεια είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, για εμένα η οικογένεια αποτελεί κινητήριο δύναμη δημιουργίας. Τα παιδιά μου και η γυναίκα μου είναι η έμπνευσή μου, η ζωή μου, η αφετηρία μου και ο προορισμός μου. Η σύζυγός μου ουσιαστικά είναι ο στυλοβάτης του σπιτιού μας και τα παιδιά μας το φως μας. Η πρόταση του Νεκτάριου Φαρμάκη σαφώς και  συζητήθηκε με την οικογένειά μου, η οποία με στηρίζει και σε αυτό το εγχείρημα, καθώς αγκάλιασαν με χαρά την υποψηφιότητά μου.

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που μεταλαμπαδεύουν την παράδοση μέσα από το δημοτικό τραγούδι,  ποιος θεωρείτε ότι πρέπει να είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα του πολιτισμού ;

Στο πλαίσιο της οικουμενικότητας του ελληνικού πολιτισμού, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση, σε όλα εκείνα τα στοιχεία που κρατούν την συνοχή του έθνους.  Ανάμεσα  σε πολλά άλλα και η παράδοση, το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας μας. Άρα η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παντρέψει την παράδοση με το νέο, συγκερασμός στοιχείων μέσα από τις  συνδιοργανώσεις, να επενδύσουμε,  στον ανανεωμένο τρόπο επικοινωνίας και προβολής στοιχείων της παράδοσή μας ξεχασμένων, με στόχο να κεντρίσουμε  περισσότερο το ενδιαφέρον των νέων. Το μέλλον μας είναι τα νέα παιδιά, εκεί είναι το φυτώριο το οποίο πρέπει να φροντίσουμε να διατηρήσει τις ρίζες του σταθερές.  Μην ξεχνάτε, για μένα ο πολιτισμός είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, είναι η αισθητική μου και ο τρόπος σκέψης μου.

Πιστεύετε ότι μπορεί  ο πολιτισμός σε συγκερασμό με την παράδοση να συμβάλει στην ανάπτυξη  της  τοπικής οικονομίας ;

Αυτό είναι το μόνο βέβαιο, όπως είπα και πιο πάνω αν δεν υπάρχουν σταθερές ρίζες μην περιμένετε να καρποφορήσει το δέντρο θα ξηλωθεί από τον άνεμο. Οι δικές μας ρίζες είναι ο πολιτισμός, η παράδοση, το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι που υπηρέτησα από μικρό παιδί και εξακολουθώ να υπηρετώ. Μπορούμε λοιπόν ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε, να ανακαλύψουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να μας δώσουν δύναμη, να δημιουργήσουμε. Πολλοί υποτιμούν τα πανηγύρια ή τα λοιδορούν κι όμως, εξαιτίας των πανηγυριών τα χωριά αποκτούν ζωή το καλοκαίρι, μικροί και μεγάλοι γίνονται μια αγκαλιά και χορεύουν… Χορεύουν για το αντάμωμα, εκείνο το «καλώς σμίξαμε» που ακούγεται από την μία άκρη της Χώρας έως την άλλη. Επανέρχομαι στην ερώτηση που μου κάνατε και σας απαντώ, ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο,  η Αχαΐα έχει μεγάλη  πολιτιστική κληρονομιά από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. Κάθε κτίσμα έχει να μας διηγηθεί και μία ιστορία, έχουμε τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, έχουμε τεράστιο πολιτιστικό πλούτο, μέσα από τον οποίο μπορούν να δημιουργηθούν πολιτιστικές διαδρομές, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Αχαΐα αλλά γενικότερα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τέλος, πείτε μας δύο λόγους γιατί ένας νέος ψηφοφόρος να ψηφίσει τον Γιώργο Βελισσάρη και την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη;

 Έχω μάθει από μικρό παιδί να εργάζομαι από κάθε μετερίζι της ζωής και παράλληλα να δίνω τον προσωπικό μου αγώνα να κατακτήσω το όνειρό μου, να σέβομαι  και να αγαπώ την οικογένειά μου.  Να απλώνω το χέρι μου να στηρίξω και να βοηθήσω εκεί που υπάρχει αληθινή ανάγκη, αθόρυβα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς κομπασμούς. Ο λόγος που έθεσα υποψηφιότητα ήταν να δω ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά, να δω να υλοποιούν τα νέα παιδιά  τα όνειρά τους μέσα στον τόπο τους, να πετούν με τα δικά τους φτερά και να δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι εκείνος που εμπνέει την νέα γενιά και δίνει την ελπίδα σε όλους μας, ό,τι τα καλύτερα θα έρθουν όχι μέσα από ευχολόγια, αλλά με εργασία, μεθοδικότητα και σωστό προγραμματισμό. Αυτά είναι τα στοιχεία που μπορούν να πάνε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Μπροστά… «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» όλοι μας !