Γκουβίτσας:Κοντά στους 150.000 επιβάτες ο Άραξος μέχρι το τέλος της σεζόν

Μπορεί να αγγίξει το φράγμα των 150.00 επιβατών  για φέτος η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου,  με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα και τις προγραμματισμένες πτήσεις που είναι να γίνουν τον  μήνα του Σεπτεμβρίου και τον μήνα του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας, στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη,  οι αφίξεις από το εξωτερικό θα συνεχιστούν και τον μήνα του Οκτωβρίου, ενώ ο μήνας του Σεπτεμβρίου δεν θα διαφέρει σε πολλά από αυτόν του Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα με βάση τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί από το εξωτερικό για το αεροδρόμιο του Αράξου οι αφίξεις θα φτάσουν συνολικά τις 92 τον Σεπτέμβριο, με περίπου 27.000 επιβάτες στο σύνολο.

Από αυτούς οι περισσότεροι θα είναι από την Γερμανία και ακολουθούν οι Πολωνοί.  Τον Αύγουστο έγιναν συνολικά 102 πτήσεις και ήρθαν περίπου 35.000, ενώ μέχρι τα μέσα του Ιουλίου οι επιβάτες που είχαν περάσει από την πύλη του αεροδρομίου  του Αράξου έφτασαν συνολικά τους 68.597.

Συνολικά ο αριθμός της επιβατικής κίνησης κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν , συμπεριλαμβάνοντας και τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεπεράσει τους 133. 000 και αν η επιβατική κίνηση κρατηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο και τον Οκτώβριο ενδέχεται να “αγγίξει” τους 150.000 επιβάτες και ίσως να τους ξεπεράσει.

«Έχουμε πάει πολύ καλά φέτος και είναι η καλύτερη μας χρονιά μετά την πανδημία, με δεδομένο ότι εξαιτίας του πολέμου της Ουκρανίας, εξακολουθούν να απουσιάζουν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί και Λευκορώσοι που είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα στο αεροδρόμιο μας» ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ο κ. Γκουβίτσας.