Η Ελεονώρα Μελέτη παρουσιάζει στην Πάτρα το νέο της βιβλίο “Το όνειρό μου ήταν πάντα ένα μοβ ποδήλατο”

Η επιτυχημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη παρουσιάζει στην Πάτρα το νέο της βιβλίο «Το όνειρό μου ήταν πάντα ένα μοβ ποδήλατο»

Η Ελεονώρα Μελέτη, το βιβλιοπωλείο Γωνιά του βιβλίου-Παπαχρίστου και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου Το όνειρό μου ήταν πάντα ένα μοβ ποδήλατο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/5, ώρα 19:00, στην αίθουσα του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (πλατεία Γεωργίου Α΄25).
Μια συζήτηση για τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας και την ψυχική ανθεκτικότητα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
• Χαράλαμπος Μπονάνος, αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος
• Κρίστυ Κουνινιώτη, δημοσιογράφος

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Ελεονώρα Μελέτη υπογράφει ένα νέο βιβλίο για την αυτογνωσία και τη δύναμη που χρειάζεται για να αγαπήσει κανείς τον εαυτό του και να τον αποδεχτεί.
Κοιτάζει τη ζωή και την καριέρα της, και μέσα από έναν ειλικρινή απολογισμό μοιράζεται μαζί μας εμπειρίες με τις οποίες ο καθένας μας θα μπορούσε να ταυτιστεί και συναισθήματα που μας είναι οικεία: άγχος, θλίψη, φόβος.
Με όχημα το δικό της ταξίδι, μας δείχνει την ανυπολόγιστη αξία του να πραγματοποιεί κανείς τα όνειρά του και να αποκαθιστά τη σχέση με τον εαυτό του.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο
Μια νέα γυναίκα, ενώ καταφέρνει να κάνει ένα όνειρό της πραγματικότητα, βουλιάζει σε έναν σωματικό και ψυχικό λαβύρινθο. Τα πάντα καταρρέουν και ψάχνει να αντικρίσει ξανά το φως.
Κυνηγημένη από την τοξικότητα και τη χρόνια συναισθηματική κακοποίηση που υφίσταται, αφήνει μια καριέρα που θα τη ζήλευαν πολλοί, εγκαταλείπει τα πάντα και φεύγει για ένα ταξίδι σε ένα μέρος όπου δεν θα την ξέρει κανείς, κάπου όπου θα είναι αόρατη.
Μέσα από τη γνωριμία της με έναν χαρισματικό άνθρωπο όμως, αυτό το ταξίδι-φυγή γίνεται ένα ταξίδι αυτογνωσίας, οδυνηρό, επίπονο, που την οδηγεί τελικά στη συμφιλίωση με τον εαυτό της και με τους άλλους, και στην ψυχική ανθεκτικότητα.
Ένα «κέντρο σιωπής», ένας Ιάπωνας δάσκαλος κι ένα μοβ ποδήλατο θα την οδηγήσουν να καταλάβει και να θυμηθεί γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε ανεκπλήρωτα τα όνειρά μας.

Ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο

«Χρόνια συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση». Αυτή ήταν λοιπόν η διάγνωση της κλινικής ψυχολόγου, η οποία κατέγραφε τα συμπτώματα, παρατηρούσε τη συμπεριφορά μου και τις αντιδράσεις μου στα γεγονότα, και ακολουθώντας τους κλινικούς μπούσουλες διέγνωσε «χρόνια συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση».

Μπορεί για κάποιους αυτός να ήταν ένας απλός διαγνωστικός τίτλος, για εμένα όμως ήταν η ζωή μου για τρία ολόκληρα χρόνια.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Eλεονώρα Μελέτη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, απέκτησε τίτλο σπουδών στην Ιταλική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο της Φεράρα (Universita degli Studi di Ferrara), ενώ μιλάει πιστοποιημένα 5 ξένες γλώσσες. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε ιδιωτική σχολή και σήμερα είναι δευτεροετής φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος-παρουσιάστρια σε μεγάλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα, έχοντας παρουσιάσει με επιτυχία δελτία ειδήσεων, εκπομπές κοινωνικής έρευνας και ψυχαγωγικά μαγκαζίνο. Τα τελευταία δέκα χρόνια αρθρογραφεί για λογαριασμό γνωστών site κάνοντας αίσθηση με την αιχμηρή της πένα και τα ιδιαίτερα κείμενά της. Επίσης παρουσιάζει μια σειρά από podcast με κοινωνικά θέματα και μεγάλη απήχηση στο κοινό. Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς παρουσίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, γνωστή για τη δυναμική και αντισυμβατική προσωπικότητά της. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού, της Αλεξάνδρας – Ωκεανίδας. Tο πρώτο της βιβλίο Γυναίκα ψάχνει έλαβε τιμητική βράβευση από τον Όμιλο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και τη Διεθνή Ομοσπονδία International Action Art στο πλαίσιο ημερίδας για την ψυχική υγεία.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί επίσης