Η ομάδα-εγγύηση στα Ελληνικά λιμάνια!

Η δουλειά των εργαζομένων φορτοεκφορτωτών στον Συνεταιρισμό της Πάτρας, έχει γίνει αντικείμενο αναφοράς σε όλη τη χώρα. Βήμα βήμα και με επαγγελματισμό εξελίχθηκε στην πιο περιζήτητη ομάδα συνεργατών για όλες τις μεγάλες εταιρείες. Για ό,τι και αν θελήσουν να μεταφέρουν με απόλυτο επαγγελματισμό και ασφάλεια..

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΛΗ

Μια νέα εποχή έχει ανατείλει εδώ και καιρό στο λιμάνι της Πάτρας, μετά τις προσπάθειες του Συνεταιρισμού Φορτοεκφορτωτικών Εργασιών Λιμένος που παρέχει υπηρεσίες πλέον, εκτός της Πάτρας και σε άλλα μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας. Οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού με μια αθόρυβη αλλά μεθοδική και οργανωμένη δουλειά, έχουν καταφέρει σήμερα να αποτελούν περιζήτητους συνεργάτες για ναυτιλιακούς πράκτορες, βιομηχανίες και δεκάδες μεγάλες εταιρείες που διακινούν μεγάλα φορτία μέσω των ελληνικών λιμανιών. Πώς όμως αναπτύχθηκε σε λίγα χρόνια τόσο πολύ η δουλειά 25 ανθρώπων που παρέχουν υπηρεσίες πλέον σχεδόν σε όλα τα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας;

Η «DREAM TEAM» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Η νέα αυτή εποχή στηρίχθηκε σε δύο βασικούς άξονες: Στην συνεργασία και εξειδίκευση του προσωπικού του Συνεταιρισμού, καθώς και στα μέσα και τον εξοπλισμό που διαρκώς ενισχύεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ο πρώτος άξονας αναφέρεται στους ανθρώπους: Δύσκολα θα συναντήσει κάποιος, ειδικά σε απαιτητικούς χώρους δουλειάς όπως είναι τα λιμάνια, τόσο δεμένη και συγκροτημένη ομάδα όπως αυτή που υπάρχει με έδρα την Πάτρα. Σήμερα, ο Συνεταιρισμός απαρτίζεται από 25 άτομα προσωπικό που αναλαμβάνουν και φέρουν σε πέρας δουλειές  εκτός από το λιμάνι της Πάτρας σε περιφερειακά λιμάνια όπως στο Αίγιο, την Κόρινθο, την Ιτέα αλλά και σε Αντίκυρα, Νησιά του Ιονίου, στην Κύμη της Εύβοιας, αλλά και στα ιδιωτικά λιμάνια του Δρεπάνου και της Ελευσίνας.

Πρόεδρος του Συνεταιρισμού είναι ο Κωνσταντίνος Στάμος, ο οποίος δηλώνει «περήφανος για την ομάδα και τη δουλειά που γίνεται» συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει η μεγαλύτερη δυναμική και πνοή στις εργασίες όλου του φάσματος από την παράδοση μέχρι και την παραλαβή οποιουδήποτε φορτίου μας ανατεθεί». Ο ίδιος είναι παράλληλα και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, καθώς και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας, ενώ ο Συνεταιρισμός διαθέτει γραφεία και υπηρεσίες τόσο στο νέο όσο και στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού έχουν σταθερή και γόνιμη συνεργασία με όλες τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Πάτρα-Ιταλία (GRIMALDI-MINOAN LINES SUPERFAST FERRIES -ANEK LINES-DFDS), καθώς επίσης συνεργασία με όλες τις βιομηχανίες της περιοχής. Βέβαια, έχοντας αναπτύξει μια ξεχωριστή τεχνογνωσία, παραλαμβάνουν πλέον φορτία σχεδόν από όλες τις περιοχές της χώρας!

Οι υπηρεσίες που παρέχει ο Συνεταιρισμός θεωρούνται από τις πιο αξιόπιστες στο χώρο ενώ χαρακτηριστικό της οργάνωσης που υπάρχει είναι ότι υπάρχει ένας πραγματικά ολόκληρος «στόλος» από μέσα μεταφοράς προσωπικού στα σημεία όπου χρειάζεται, καθώς επίσης και φορτηγό μεταφοράς εξοπλισμού και πρώτων βοηθειών. Ξεκινώντας από το λιμάνι της Πάτρας και παρέχοντας τις υψηλότερες υπηρεσίες ακόμη και σε διαχείριση ευαίσθητων φορτίων, το προσωπικό του Συνεταιρισμού Φορτοεκφορτωτών Πάτρας δικαίως θεωρείται σήμερα η πιο εξειδικευμένη και αξιόπιστη ομάδα στα ελληνικά λιμάνια.

“Η νέα αυτή εποχή στηρίχθηκε σε δύο βασικούς άξονες: Στην συνεργασία και εξειδίκευση του προσωπικού του Συνεταιρισμού, καθώς και στα μέσα και τον εξοπλισμό που διαρκώς ενισχύεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.”