Κώστας Σβόλης: «Οι κομματικές εξαρτήσεις να δώσουν τη θέση τους στη συνέργεια»

Η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» προχώρησε στις 20/10/2023 σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Συγχαίρουμε τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και σύσσωμη τη νέα Δημοτική Αρχή και τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, τους υποψηφίους μας, τους εθελοντές που συνέδραμαν την προσπάθειά μας και τους συνεργάτες μας που στάθηκαν δίπλα μας σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων για το ήπιο προεκλογικό κλίμα αλλά και για τη διάθεση ενασχόλησης με τα κοινά.

Μας ανατέθηκε ο ρόλος της μείζονος αντιπολίτευσης και θα σταθούμε δίπλα στη Δημοτική Αρχή σε ότι αφορά το όφελος του πολίτη αλλά και θα ασκήσουμε την κριτική μας, συνοδευόμενη από προτάσεις, όπου θεωρούμε ότι μας το επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος. Η αυτοκριτική μας θα απαλείψει στη συνέχεια λάθη του παρελθόντος.

Καθήκον, όλων μας, είναι να πείσουμε τους πολίτες για τον πολύτιμο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και να αναβαθμίσουμε με την παρουσία μας όλα τα συλλογικά όργανα. Η απαξίωση, άλλωστε, αποδείχτηκε σε πανελλήνιο επίπεδο από την αποχή. Στον Δήμο Πατρέων, σε σύνολο 165.698 εκλογέων, ψήφισαν 89.715 πολίτες την πρώτη Κυριακή και 73.601 πολίτες τη δεύτερη Κυριακή.
Οι ιδεολογίες και οι πολιτικές σκέψεις είναι χρήσιμες αλλά στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης που κινούμεθα ο στείρος κομματικός λόγος δεν ωφελεί. Οι κομματικές εξαρτήσεις πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε συνέργεια προσώπων, σκέψεων και θέσεων. Γνώμονας είναι αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον.

Η παράταξή μας πέτυχε πολλούς από τους στόχους της και θεωρούμε ότι έλαβε, ήδη, το χρίσμα από την κοινωνία για την επόμενη ημέρα. Οι 22.256 ψήφοι της πρώτης Κυριακής και οι 31.003 ψήφοι της δεύτερης Κυριακής αποτελούν παρακαταθήκη δημιουργώντας την υποχρέωση να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες, διεκδικώντας το καλύτερο.