Λίντερ σε Άγκυρα: Θα αντιδράσουμε σκληρά αν απειληθεί κράτος-μέλος μας

Σαφές μήνυμα για την τουρκική προκλητικότητα και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, κι ενώ οι Τούρκοι κλιμακώνουν την εμπρηστική ρητορική τους.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, μιλώντας στην “ΕΡΤ”, εξέφρασε τη στήριξη της Γερμανίας προς την Ελλάδα έναντι των τουρκικών προκλήσεων, δηλώνοντας πως το Βερολίνο θα αντιδράσει σκληρά έναντι όποιου απειλεί κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όσον αφορά στην οικονομία, ο υπουργός είπε για τη χώρα μας ότι «τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες και η οικονομική εξέλιξη δείχνει ότι αυτές ήταν επιτυχημένες» και ότι πλέον «αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο με τον τερματισμό της ενισχυμένης εποπτείας των ελληνικών δημοσιονομικών από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν τελειώσει, αφού το χρέος παραμένει υψηλό και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ενίσχυσης, αλλά η κατεύθυνση είναι σωστή και χρήζει μεγάλου σεβασμού».

Ο δημοσιογράφος της “ΕΡΤ” ρώτησε αν μπορεί η Ελλάδα να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της Γερμανίας, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ απάντησε, τότε, ως εξής: «Ναι. Κανείς δεν επιτρέπεται να θέτει υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε., χωρίς να υπάρχει σκληρή αντίδραση από τη γερμανική κυβέρνηση. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε επαφές συνομιλιών και μία διπλωματική συμφωνία, υπό την προϋπόθεση η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία να γίνονται σεβαστές».