«Λουλούδια, φύση και θάλασσα: Μια συνάντηση τέχνης και ποίησης» στον Πολυχώρο της Ιχθυόσκαλας

Ένα πολυσύνθετο πολιτιστικό γεγονός με άξονα τη ζωγραφική και την ποίηση θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 19:30, στον Πολυχώρο της Ιχθυόσκαλας, με την εικαστικό και ποιήτρια κα Ντίνα Κορφοξυλιώτη Φουρφουρή να παρουσιάζει την 15η ατομική της έκθεση με τίτλο «Φύσεως Δώρα, ψυχών Ευωχία».

Η έκθεση συγκεντρώνει έργα εμπνευσμένα από τα λουλούδια, τη φύση και τη ζωή, επιχειρώντας μια εικαστική καταγραφή της ομορφιάς και της ευαισθησίας του φυσικού κόσμου μέσα από προσωπική καλλιτεχνική ματιά. Τα χρώματα, οι φόρμες και οι συνθέσεις λειτουργούν ως ένα ενιαίο αφήγημα που αναδεικνύει τη σχέση ανθρώπου και φύσης, σε έναν διάλογο που κινείται ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το συναισθηματικό.

Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της δημιουργού με τίτλο «Σμαραγδένια Θαλασσόβρεχτα Μονοπάτια», όπου κυριαρχεί η θεματική της θάλασσας. Τα ποιήματα ανοίγουν ένα νοερό ταξίδι στις ακτές, στα κύματα και στις μυστικές διαδρομές του υδάτινου στοιχείου, συμπληρώνοντας ιδανικά το εικαστικό κομμάτι της βραδιάς.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τα βιβλιοπωλεία «Γωνιά του Βιβλίου Παπαχρίστου» σε συνεργασία με την ίδια τη δημιουργό και φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία συνάντησης εικόνας και λόγου. Στο πλαίσιο της παρουσίασης της ποιητικής συλλογής θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Δημητρόπουλος Φώτης και Αναστασία Σταματέλου Γώγου, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει η ραδιοφωνική παραγωγός και εκδότρια Ελευθερία Στεργιοπούλου. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η ίδια η δημιουργός, κα Ντίνα Κορφοξυλιώτη Φουρφουρή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με τους διοργανωτές να προσκαλούν το κοινό σε ένα πολιτιστικό «ταξίδι χρωμάτων και λέξεων», όπου η ζωγραφική και η ποίηση συναντώνται σε κοινό πεδίο έκφρασης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 10 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 18 Ιουνίου, με ώρες λειτουργίας καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00–14:00 και 17:00–21:00.