Μεγαλειώδη κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων με σύνθημα «Μια πόλη στο πόδι»

«Μια πόλη στο πόδι», για την ικανοποίηση των αναγκών της, των αναγκών του πατραϊκού λαού!

 

 Ο πατραϊκός λαός σήμερα μίλησε! Και ήταν μόνο η αρχή… Ξεσηκώνεται, διεκδικεί τα δίκια του, δεν μένει παρατηρητής, δεν περιγράφει μόνο τα προβλήματα και τις αγωνίες του για το σήμερα και το αύριο. Απαιτεί να έχει αυτά που δικαιούται!

default

Στη σημερινή κινητοποίηση του Δήμου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στο ποτάμι του λαού, που συγκεντρώθηκε στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, ανέφερε τα εξής:

«Όλη η Πάτρα είναι στο πόδι! Όλη η Ελλάδα είναι στο πόδι! Για το δίκιο και την προκοπή! Για να ζήσουν αυτοί που χτίζουν τον τόπο μας.

Σήμερα είμαστε εδώ, για να υπερασπιστούμε την πόλη μας. Να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του πατραϊκού λαού, των παιδιών μας.

Σήμερα οι αγρότες υπερασπίζονται στα μπλόκα, την ζωή της αγροτιάς, των κτηνοτρόφων, αυτών που διασφαλίζουν την διατροφή μας.

Στους δρόμους είναι οι φοιτητές, οι μαθητές, για να διασφαλίσουν την μόρφωσή τους, την Παιδεία, το αύριο μας.

Στους δρόμους είναι οι υγειονομικοί, για την Υγεία μας.

Στους δρόμους είναι η εργατιά, για να έχουν οι εργαζόμενοι δουλειά με δικαιώματα, για να ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Στους δρόμους είναι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες οι έμποροι, γιατί δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό, την συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια.

Στους δρόμους είναι οι συνταξιούχοι, για να μπορούν να ζήσουν, να βγάλουν τον μήνα.

Τι κοινό έχουμε όλοι εμείς που επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα;

Εμείς που χτίζουμε τον τόπο μας, δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, που είναι η ικανοποίηση των αναγκών μας.

Γιατί όλοι εμείς, έχουμε απέναντι μας, τους πονηρούς, τους κατόχους του πλούτου, που γεμίζουν τα… σεντούκια τους, αδειάζοντας τις τσέπες του λαού.

Όλοι εμείς, οι πολλοί, από ‘δώ!

Όλοι αυτοί, οι λίγοι, οι ελάχιστοι, απέναντί μας!

Πώς θα έχουμε όλοι εμείς φτηνή ενέργεια, καύσιμα, χρηματοδοτήσεις, όταν έχουμε απέναντί μας τα πιράνχας, τους ομίλους του πλούτου και τις κυβερνήσεις του συστήματος.

Οι Δήμοι δικαιούμαστε 7,5 δισ. ευρώ ετησίως και μας δίνουν μόνο 1,5 δισ.!!!

Η Πάτρα δικαιούται 91 εκατ. ευρώ ετησίως και παίρνει 24 εκατ.!!!

Γιατί;;;

Πού πηγαίνουν τα 67 εκατ. κάθε χρόνο;

Που πηγαίνουν τα 6 δισ. των Δήμων κάθε χρόνο;

Αυτοί προσδιόρισαν αυτό το ύψος χρηματοδότησης, για την κάλυψη των αρμοδιοτήτων που μας όρισαν.

Αλλά  η πραγματικότητα είναι άλλη. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των Δήμων. Έλεγαν παλιότερα, ότι για κάθε 5 εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται, θα έρχεται ένας. Μετά είπαν για καθέναν που φεύγει, θα έρχεται ένας. Όλα έμειναν στα λόγια. Προσλήψεις μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού κάθε χρόνο.

Νομίζουν ότι χαζέψαμε, αλλά απαιτούμε να μάθουμε πού πάνε τα χρήματα των Δήμων.

Γιατί οι κάτοχοι του πλούτου χρειάζονται επιδοτήσεις, Αναπτυξιακούς νόμους, Ταμείο Ανάκαμψης, το 30% των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ; Γιατί δεν βάζουν στις επενδύσεις τους τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει, για να δούμε κι εμείς τις ικανότητές τους;

Με τα δικά μας χρήματα, εμφανίζονται παντού σωτήρες!

Ως εδώ και μη παρέκει!

Ενημερώνουμε τους κουτοπόνηρους, ότι ο λαός δεν είναι χαζός.

Υπερασπίζεται την ζωή του, την ζωή των παιδιών του.

Δεν θα τους αφήσουμε, αυτοί να τρώνε και να πίνουν κι εμείς να μην έχουμε καθαρίστριες για τα σχολεία μας. Να δίνουν οι κυβερνώντες πενταροδεκάρες για τις ανάγκες των σχολείων και εκατομμύρια για τους… έξυπνους του πλούτου.

Από το λεγόμενο Πράσινο Ταμείο, με μόλις 2,5%, που παίρνουμε, κάνουμε πέντε πλατείες. Πόσα θα κάναμε αν παίρναμε το 100% αυτού που δικαιούμαστε;

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των Χρηματιστηρίων των αγορών, όλων αυτών που κάνουν την ζωή μας κόλαση.

Αυτό που γίνεται σήμερα είναι η αρχή. Έρχεται η συνέχεια και είναι μεταδοτικό. Να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση και αυτό που γίνεται στην Πάτρα, να γίνει σε όλη την Ελλάδα.

Με αγώνες κατακτούμε τα δικαιώματά μας. Και δεν είναι μακριά η ώρα που θα μπουν στο περιθώριο οι λίγοι. Κουμάντο θα κάνουν οι πολλοί, γιατί χωρίς αυτούς, γρανάζι δεν γυρνά.

Υψώνουμε τη φωνή μας για την τιμή μας. Να δείξουμε σε όλον τον ελληνικό λαό ποιοι φταίνε. Κοντά μας θέλουμε και τους

λαούς των άλλων Δήμων. Γι’ αυτό την άλλη εβδομάδα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) θα πούμε στους άλλους Δημάρχους ότι εδώ μας κλέβουν, τι πρέπει να κάνουμε;

Να δούμε και την θέση των άλλων Δημάρχων της Περιφέρειάς μας.

Το ίδιο θα πούμε και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Θα ζητήσουμε να κάνουν ό,τι και η Πάτρα. Σηκώνουμε σήμερα το ανάστημά μας για όλη την Ελλάδα».