Μετά τις σκηνές χάους στα αεροδρόμια, το Γκάτγουικ μειώνει τις καθημερινές πτήσεις

Μετά από σκηνές χάους και ακυρώσεων πτήσεων που επηρέασαν πρόσφατα τα βρετανικά αεροδρόμια, το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καθημερινών πτήσεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

“Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αιχμής των διακοπών, το αεροδρόμιο θα αυξήσει προσεκτικά και σταδιακά το δυναμικό του”, περιορίζοντάς το σε 825 πτήσεις την ημέρα τον Ιούλιο και 850 τον Αύγουστο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο, το οποίο εκτελούσε σχεδόν 900 πτήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πριν από την πανδημία.

Το αεροδρόμιο κάνει λόγο για “μια σοβαρή έλλειψη προσωπικού” που θα επηρεάσει ένα συγκεκριμένο αριθμό αεροπορικών εταιρειών ή παρόχους υπηρεσιών εδάφους στο Γκάτγουικ του Λονδίνου κατά τη θερινή περίοδο.

“Αν δεν επιλυθεί, αυτό το πρόβλημα θα έχει ως αποτέλεσμα οι επιβάτες του αεροδρομίου να λαμβάνουν αναξιόπιστες και δυνητικά μέτριες υπηρεσίες με περισσότερες ουρές, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή”, προειδοποίησε το Γκάτγουικ.

Ο κλάδος των αερομεταφορών είναι ένας από τους περισσότερο πληγέντες από την πανδημία της Covid-19, η οποία περιόρισε ένα μεγάλο μέρος της εναέριας κυκλοφορίας εν μέσω lockdown και ταξιδιωτικών περιορισμών με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Καθώς η ζήτηση ανακάμπτει, ο κλάδος δυσκολεύεται να προχωρήσει σε προσλήψεις, ένα πρόβλημα που αναμένεται να συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι και που επηρεάζει το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τα αεροδρόμια της ευρωπαϊκής ηπείρου, προειδοποίησαν αξιωματούχοι.

Το Γκάτγουικ, το οποίο ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος του στα αεροδρόμια Vinci, ήταν το δεύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου σε αριθμό επιβατών πριν από την πανδημία.