Μητσοτάκης για Τουρκία: Θα επανέλθουμε σύντομα σε ήρεμα νερά, κρατώντας ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας

«Η άμυνά μας, της Ελλάδας και της Κύπρου, απέναντι σε οποιεσδήποτε αναθεωρητικές διαθέσεις, είναι το Διεθνές Δίκαιο. Είναι οι ισχυρές μας συμμαχίες, είναι η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και με ήρεμη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία θα αντιπαρερχόμαστε πάντα οποιαδήποτε ρητορική ξεφεύγει από τους κανόνες της καλής διπλωματικής πρακτικής] επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

«Εκτιμώ ότι αυτή η προσέγγισή μας τελικά είναι η ορθή και ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας οι οποίοι, και στις πιο δύσκολες συγκυρίες- άποψή μου ήταν και είναι- δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σηματοδοτώντας μια αποκλιμάκωση από την τεράστια όξυνση του τελευταίου μήνα έπειτα από τις απειλές, τις ευθείες διεκδικήσεις των Τούρκων και τους πρωτοφανείς τσαμπουκάδες από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση γιατί η όλη διαχείριση μιας ρητορικής, ξένης προς τη δική μας νοοτροπία, από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, είναι τέτοια που οπωσδήποτε αποδυναμώνει και εξουδετερώνει τους στόχους που ενδεχόμενα κάποιοι με αναθεωρητικές απόψεις και αντιλήψεις, να έχουν» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η Αθήνα παραχωρεί δωρεάν στη Λευκωσία ένα αεροσκάφος Embraer
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσαν δημοσίως ότι η ελληνική κυβέρνηση δωρίζει στην Κυπριακή Δημοκρατία ένα αεροσκάφος για την μεταφορά των μελών της κυπριακής κυβέρνησης. Οπως πληροφορείται το protothema.gr πρόκειται για το Embraer EMB-135LR, το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του οποίου θα αναλάβει η Λευκωσία.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω για τη γενναιόδωρη δωρεά που αφορά κάτι που έλειπε από την Κυπριακή Δημοκρατία και συμβάλλει στις μετακινήσεις του Προέδρου και των Υπουργών: την παραχώρηση, δωρεάν, ενός πολιτικού αεροσκάφους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όπως επίσης και χαίρομαι γιατί γίνεται σε μία στιγμή που βρίσκομαι προς το τέλος της θητείας μου, έτσι ώστε ουδείς να μου αποδίδει είτε σε εμένα, είτε σε εσάς- με μια δωρεά προς την Κυπριακή Δημοκρατία- άλλα κίνητρα» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης..

«Θέλω επίσης να τονίσω και για το ζήτημα της δωρεάς που κάνει η πατρίδα μας, πως είναι μια μικρή ανταπόδοση στη μεγάλη δωρεά την οποία κάνατε για να κλείσουμε τις πληγές από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι» απάντησε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.