Ο «ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ» Σοροπτιμιστικός Όμιλος Αθηνών τιμά την παγκόσμια ημέρα της μητέρας

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στις 18:30, ο «Ιδρυτικός» Σοροπτιμιστικός Όμιλος Αθηνώντιμά την παγκόσμια ημέρα της μητέρας στην «αίθουσα της Παλαιάς Βουλής».  Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομες ομιλίες και απαγγελία ποιημάτων.  Ο Πασχάλης Τόνιος  ερμηνεύει το μουσικό έργο του  «Χαίρε Μάνα – Χαίρε Μητέρα», με  μελοποιημένα ποιήματα   από όλον τον κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με συμμετοχή χορωδίας και μουσικών. Συμμετέχουν οι σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα και Γιούλη Φιλιππίδου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό :

Μαρία Κεφάλα : Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας

Μαρίνα Στέφου : Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής

Ιωάννα Κοτσαρίνη : Πρόεδρος της Σ.Ε.Ε.

Νίκος Κούκης: Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς : Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων»

Παγκόσμια βραβευμένος ποιητής από το ίδρυμα “Never Such Innocence” Δημοσθένης – Δημήτριος Δεσποτίδης θα απαγγείλει τα ποιήματά του, «Χαίρε Μητέρα» και «Αφιερωμένο στην Μητέρα»

Η Ευτυχία Λαμπροπούλου δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του πανελλαδικού περιοδικού «πατρινόραμα» ειδικά για την μέρα αυτή, έγραψε ένα ποίημα το οποία θα απαγγείλει μεταξύ άλλων.

Ο «Ιδρυτικός» Σοροπτιμιστικός Όμιλος Αθηνών, ο αρχαιότερος όμιλος Σοροπτιμισμού στη χώρα μας, ιδρύθηκε το 1950 από την Πασιθέα Ζουρούδη-Σαλιγγάρου, ιατρό μικροβιολόγο, που επιτέλεσε σπουδαίο έργο για την υποστήριξη των γυναικών και των κοριτσιών με πλήθος δράσεων όλα αυτά τα χρόνια. Οι δράσεις συνεχίζονται  από  τα εκλεκτά  νέα μέλη και την πρόεδρο  του ομίλου Ελένη Κουρή-Δάβου , στα πλαίσιο των οποίων πραγματοποιείται η εκδήλωση αφιερωμένη στο ιερότερο πρόσωπο την μητέρα.

Χορηγός επικοινωνίας το πανελλαδικό περιοδικό «πατρινόραμα».