Ο τραγουδοποιός – συνθέτης Περικλής Παπαδόπουλος μεταδίδει το  Ελληνικό Καλοκαίρι με τίτλο : «Χ α λ ά ρ ω σ ε !» 

«Είναι Καλοκαιράκι και γι αυτό …χαλάρωσε!» προτρέπει ο γνωστός Πατρινός τραγουδοποιός/συνθέτης Περικλής Παπαδόπουλος με το ομώνυμο θεματικό άλμπουμ του, που είναι μια πλήρη τραγουδιστική αναφορά στο Ελληνικό Καλοκαίρι.

Ο Περικλής προσφέρει μουσική που μεταδίδει εικόνες και χρώματα από την Ελλάδα του ταξιδιού σε βουνό ή θάλασσα, αναδύοντας αρώματα πεύκου, ευκάλυπτου, θαλασσινής αύρας κι αρμύρας.

Υπογράφει στίχους που ακούγονται ευχάριστα όλες τις ώρες και που μιλούν για τον έρωτα και την παρέα, για φυγή από την καθημερινότητα, το άγχος και την αδιαφορία.

    “Χαλάρωσε” την πιο μουσική εποχή του χρόνου, αυτό το καλοκαίρι, με μια πολυρυθμική συλλογή που περιλαμβάνει από latin και Ευρωπαϊκούς μέχρι γνήσιους Ελληνικούς δροσερούς ήχους και ρυθμούς.

Σίγουρα θα σας λικνίσει ευχάριστα.

Πρόκειται για πολυσυλλεκτική παραγωγή με φυσικά όργανα, ποικίλων στυλ και ρυθμικών στοιχείων, ευχάριστου αποτελέσματος, που ενδείκνυται και ραδιοφωνικά για όλες τις ώρες, αλλά προσφέρεται ιδιαίτερα για ζωντανή παρουσίαση σε ανοιχτούς χώρους.

Η πρώτη παρουσίαση της συλλογής, είχε γίνει στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Πολιτεία» Πάτρας στις 24/7/2006, με την υποστήριξη του Alpha radio Patras και σε χορογραφίες όλων των τραγουδιών από τη Σχολή Χορού του Παναγιώτη Κατσίκη, με παρουσιαστές τους εκλεκτούς δημοσιογράφους Παναγιώτη Ρηγόπουλο και Νίκο Ελευθερίου.


Η δουλειά αυτή παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη και στην Κέρκυρα, στον «Κήπο του λαού» των Ανακτόρων Αγίου Μιχαήλ και Γεωργίου στις 2/9/2018 σε χορογραφίες του Λυκείου Ελληνίδων Κέρκυρας και με συμμετοχή των Χορωδιών του Ηπειρωτικού Συλλόγου και του Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας και την υποστήριξη του ΔΟΠΑΠ Κέρκυρας και της «Εστίας Πολιτισμού Κέρκυρας».

Τραγούδια της συλλογής αυτής περιλαμβάνονται σε κάθε live του Περικλή και όλο το χρόνο.

Φέτος, η δουλειά προγραμματίστηκε να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στο Spotify και άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες στις 24/7/2024, 18 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της.
Παράλληλα, ο Περικλής, προτείνει τη δουλειά του αυτή σε Καλοκαιρινά φεστιβάλ σε όλη τη χώρα, αξιοποιώντας συνεργασίες με τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό, όπως μουσικούς αλλά και χορευτές Πολιτιστικών Συλλόγων όπου εμφανίζεται.

Η συναυλία ευνοεί τη διάδραση μεταξύ χορευτών και κοινού, αφού όλοι ενώνονται με τη μαγική δύναμη της ευχάριστης και ρυθμικής μουσικής, ξεκινώντας από latin ρυθμούς (Τwist, Mambo, Βοsanova, Μπαλάντες) μέχρι λαϊκούς και παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς (Χασαποσέρβικο, Ζεϊμπέκικο, Καρσιλαμά, Συρτό).

Σημειώνει για το «Χαλάρωσε» ο Περικλής:

     «Τραγούδια του έρωτα και της παρέας που με ξεδίψασαν με την δροσιά των πρώτων νεανικών μου χρόνων, για να ολοκληρωθούν το 2006 αβίαστα, 14 χρόνια μετά από τότε που γράφτηκαν (1994).

     Μας προσφέρονται ΄΄χειροποίητα΄΄ από εξαιρετικούς συνεργάτες μουσικούς που αποτύπωσαν – έπνευσαν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κάθε τραγουδιού, με σκηνικό – φόντο το μοναδικό Ελληνικό καλοκαίρι που σχεδόν 6 μήνες το ζούμε και 6 μήνες το σχεδιάζουμε.

      Αν λοιπόν νιώσεις πως περιγράφουν τον παλιό ή το νέο έρωτά σου, εσένα ή κάποιον της παρέας σου, τότε κάπου συναντηθήκαμε. Ίσως και να βρούμε ευκαιρία, όλοι μαζί να τα πούμε από κοντά.

     Αυτό, ήδη θα έχει κάνει τα τραγούδια αυτά καλοτάξιδα!

     Αφιερωμένα σε φίλους και φίλες που ζωντανέψαμε και μοιραστήκαμε τέτοιες εικόνες.»

Οι συντελεστές της ηχογράφησης του «Χαλάρωσε» είναι εξαιρετικοί μουσικοί. Έπαιξαν: Τρομπέτα – Φλικόρνο Γιώργος Μπαμπαράκος, Σαξ. Άλτο Γιώργος Μπουρδόπουλος, Τρομπόνι Σπύρος Κανταρέλης, Μπουζούκι – Μπαγλαμαδάκι Κοσμάς Κατσούδας, Μαντολίνο Βίλυ Τζούφα, Ακορντεόν Βασίλης Ζωϊτόπουλος, Πιάνο:Περικλής Παπαδόπουλος, Κιθάρες: Στέλιος Αμπατζής, Δημήτρης Μακρής και Κώστας Αλμπάνης, Φλογέρα: Γιάννης Δίσκος

Βιολί Μιχάλης  Φουρτζής, Σαντούρι Χαράλαμπος Παπαγιαννούλης, Λαούτο  Σάκης  Παπαδημητρίου, Μπάσο Κώστας Παγκόπουλος, Τύμπανα Χρήστος Παγκόπουλος, Μαρίμπα Κώστας Μποτίνης, Κρουστά Κώστας Βάμβας.

Στα φωνητικά συμμετείχαν: Κωνσταντίνα Βρυώνη – Παπαδοπούλου που επιμελήθηκε και εικαστικά την έκδοση, ο Κώστας Αλμπάνης που είχε και την επιμέλεια της ηχογράφησης στο Sammi Studio.και η παρέα των ΄΄τζιτζικιών΄΄: Μιχάλης (Παπαγεωργίου), Θεόδωρος (Μπίρμπας), Λευτέρης (Ιορδανόπουλος).

Σε δύο από τα δώδεκα τραγούδια έγινε παραγωγή όμορφων video clip. Στο ομώνυμο της συλλογής: «Χαλάρωσε» με τους εξής συνεργάτες.

Σενάριο – σκηνοθεσία: Χρήστος Δημητρόπουλος, τεχνική κάλυψη/υποστήριξη γυρισμάτων: Wiew Productions Χρήστος Ορτέντζιο – Κώστας Φασουλάς www.wiewproductions.gr, παραχώρηση αίθριων χώρων “Θερινό Χάραμα Πάτρας” Αλέκος και Στέφανος Οικονόμου, χορογραφίες – δραματοποίηση: Σχολή χορού Παναγιώτη Κατσίκη.

Στο τραγούδι «Αντάμωμα» σε σενάριο – σκηνοθεσία Χρήστου Δημητρόπουλου, Μοντάζ/Post Production Παναγιώτη Τουλιάτου, υποστήριξη:  Wiew Productions Χρήστος Ορτέντζιο – Κώστας Φασουλάς www.wiewproductions.gr και χορογραφίες Παναγιώτη Κατσίκη.

Δείτε και ακούστε εδώ όλα τα τραγούδια:

Play list:
Οπτικοποίηση – Video clipsPlay list με τα τραγούδια της προτεινόμενης συναυλίας https://www.youtube.com/watch?v=PuugcPGtyAo&list=PLhI5NHdQht0PLWxjRmHYY6r8wiILmBV-S

Ιστότοπος έργου:
https://periklispapadopoulos.gr/js_albums/xalarose/