ΟΙ ΜΥΤΕΣ ΤΟ ΣΚΑΣΑΝ

Παιδική κωμική παράσταση “Οι μύτες το ‘σκασαν” υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας

Παιδική κωμική παράσταση «Οι μύτες το ‘σκασαν»

Οι μύτες ήδη το ‘σκασαν… βγήκαν στους δρόμους, τα παράπονά τους να εκφράσουν και το Κοινωνικό Παντοπωλείο να εφοδιάσουν.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πολυφωνικής (ανηλίκων), υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρέων, με στόχο την προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής- μέσα από τον πολιτισμό και τις δράσεις αλληλεγγύης- παρουσιάζει δωρεάν, την κωμική παιδική παράσταση: «Οι μύτες το ‘σκασαν», σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία του Δήμου Πατρέων εντός του ωραρίου λειτουργίας τους στις υπάρχουσες αίθουσες ή χώρους εκδηλώσεων που διαθέτουν και τα Σαββατοκύριακα μετά από συνεννόηση με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Υπεύθυνη συντονισμού της δράσης, είναι η Διευθύντρια του Θεατρικού Εργαστηρίου Πολυφωνικής και δημοτική σύμβουλος Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

«Οι μύτες το ‘σκασαν» είναι μια παράσταση για την αξία της διαφορετικότητας και την εκτίμηση της ζωής που μας δωρίζεται με τη γέννησή μας, με άκρως χιουμοριστικό τρόπο. Μια παράσταση ενάντια στον εκφοβισμό (bullying).

Το σενάριο υπογράφει η συγγραφέας παραμυθιών Άννα Δενδρινού, τη διασκευή-σκηνοθεσία η εκπαιδευτικός-σκηνοθέτης Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

Στην υλοποίηση της παράστασης συμβάλλουν: ο ενδυματολόγος, Δημήτρης Ράπτης, που έχει κατασκευάσει τις χειροποίητες μάσκες και οι μουσικοί Νίκος Σκεπαρνιάς και Χρήστος Τσαϊλάκης που συνοδεύουν με την κιθάρα τους.

Ήδη οι «Μύτες» μοιράστηκαν τα παράπονά τους, με πάνω από 1.250 μαθητές στο 1ο, 6ο,19ο, 60ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, στο 1ο Δημοτικό Παραλίας, στα Νηπιαγωγεία 3ο, 29ο, 44ο, όπως και στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών και συνεχίζουν.

Ανταποδοτικά οι μαθητές συγκεντρώνουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ).

Τα σχολεία, που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η παράσταση στο χώρο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διευθύντρια του Θεατρικού Εργαστηρίου Πολυφωνικής, Αθηνά Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου, στο τηλέφωνο: 6974649195.