Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη Δελιβάνη «Η Ελλάδα που Ματώνει» από το περιοδικό «πατρινόραμα»

Το Πανελλαδικό Περιοδικό “Πατρινόραμα” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη και τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών παρουσιάζουν το βιβλίο της πρώτης γυναίκας Πρυτάνεως στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κας Μαρίας Νεγρεπόντη Δελιβάνη με τίτλο «Η Ελλάδα που Ματώνει», από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη.

Η εκδήλωση, που υποστηρίζεται από το βιβλιοπωλείο discover θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό της Πάτρας την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 19:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Χρήστος Μπούρας

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

Πέτρος Γρουμπός

Ομότιμος . Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

Ανδρέας Παπακυριακόπουλος

Τεως Διεθυντής ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ

Γεώργιος Χαρβαλιάς

Δημοσιογράφος, αρθρογράφος και συγγραφέας

Και η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Την εκδήλωση θα συντονίσει

ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση

Σε Γ’ Έκδοση,   το βιβλίο με τίτλο  “Για την Ελλάδα που ματώνει”, ρίχνει φως στο κυρίαρχο πρόβλημα του νεοελληνικού κράτους, που είναι η  υποτέλεια. Μέσα από τα πολυάριθμα και επίκαιρα άρθρα του, της Ελλάδας,  που, επί 202 συναπτά χρόνια, δεν κατόρθωσε, δεν επιτράπηκε  να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία.

Το μαύρο σύννεφο μιας ακραίας υποτέλειας, που επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο με τα εγκληματικού περιεχομένου μνημόνια, υποχρεώνει την πατρίδα μας, εκτός ελάχιστων φωτεινών εξαιρέσεων, να περνά τα διεθνή συμφέροντα πάνω από τα εθνικά, ακόμη και όταν αυτή η προτίμηση καταστρέφει το σύνολο των θετικών προοπτικών της. Το ιδιότυπο αυτό αποικιοκρατικό καθεστώς, κατά κυριεύει όλες τις εκφάνσεις του ελληνικού κράτους, απομυζώντας κάθε ικμάδα και κάθε αναπτυξιακή του δυνατότητα.