Παρουσίαση  βιβλίου της Ελευθερίας Κρικέλη, “Από Αύγουστο… σε Αύγουστο” το Σάββατο στην Πάτρα

Το περιοδικό “πατρινόραμα-hellenic” και ο όμιλος “INNER WHEEL” Πατρών Βορρά Ρίου σας προσκαλούν, το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 19.30 στο ξενοδοχείο   “My Way Hotel & Events” Λεωφ. Όθωνος-Αμαλίας 16, Πάτρα,  στη παρουσίαση του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών βιβλίου της ιατρού και συγγραφέως Ελευθερίας Κρικέλη με τίτλο “Από Αύγουστο… σε Αύγουστο” από τις εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική”,  .

Με την υπστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Ομιλητές :

Ανδρέας Τζάκης : Ακαδημαϊκός Ομ. καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων

Δημήτρης Γούμενος : Καθηγητής Παθολογίας- Νεφρολογίας

Νικόλαος Καρύδης : Επίκουρος  καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων

Χριστίνα Θεοδωρίδου: Πρόεδρος Ηπατομοσχευθέντων Ελλάδος “Υπάρχω” και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Πολύβιος Πρόδρομος : Φιλόλογος

Ελευθερία Κρικέλη: Ιατρός – Συγγραφέας

Συντονιστής ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Η εφημερίδα “Η ΓΝΩΜΗ”,  ο τηλεοπτικός σταθμός “patratv” , το πανελλαδικό περιοδικό “πατρινόραμα-hellenic” και “www.patrinorama.com.gr” , το site : “www.Gnomip.gr”, Ο  “Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας” ,  ο όμιλος “INNER WHEEL Πατρών Βορρά Ρίου”και η “ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ”

 

WHO is WHO

Η Ελευθερία Κρικέλη, το γένος Καλογεράτου, γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, όπου και έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βοστώνης (Boston City Hospital), αποκτώντας την ειδικότητα της Παθολόγου. Μετά από δέκα χρόνια παραμονής στις Η.Π.Α., επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε δυναμικά στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. Από το 1985 έως το 2001 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Υγεία ως μάχιμος γιατρός, ενώ διακρίθηκε και για την ενεργή συμμετοχή της ως μέλος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Από το 1985 έως το 2001 εργάστηκε στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ως μάχιμος ιατρός ενώ διακρίθηκε και για την ενεργό συμμετοχή της ως μέλος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΥΓΕΙΑ.

Το 1989 εκλέχτηκε μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ και το 1994 έγινε αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου. Το 1995 ορίστηκε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου ΥΓΕΙΑ/Mayo Clinic και έναν χρόνο αργότερα, το 1996, εκλέχτηκε Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών του ΥΓΕΙΑ με πλούσια δραστηριότητα, τόσο επιστημονική όσο και κοινωνική, οργανώνοντας συνέδρια και σεμινάρια με επίκαιρα ιατρικά θέματα και διενεργώντας πληθυσμιακό έλεγχο σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Τη δεκαετία 2001-2011 διετέλεσε διευθύντρια της Δ’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Από τον Ιανουάριο του 2011 έως και σήμερα είναι διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής και συντονιστής του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.
Το 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο “Από Αύγουστο… σε Αύγουστο”, που έχει προλογίσει ο αείμνηστος ακαδημαϊκός Ιάκωβος Καμπανέλλης. Το 2018 το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.