“ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΛΗΘΗΣ” Έκθεση ιστορικής μνήμης από 10 έως 30 Ιουνίου 2022

Στον ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΕΧΝΗΣ STUDIO 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ NEW STAR

76η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ  

77η  ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

80ή ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ (1942-1943).

Η έκθεση αποτελείται από 30 ταμπλό, μεγέθους 70×100, 80 φωτογραφίες

και 180 έγγραφα και ντοκουμέντα με λεζάντες και σχόλια στα Ελληνικά.

Παρουσιάζεται μικρό μέρος εγγράφων της γερμανικής διοίκησης για τα καθεστώτα κατοχής, τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου και του άμαχου πληθυσμού, καθώς και δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, πράξεις επιτροπών διερεύνησης εγκλημάτων, ιατρικές εξετάσεις ομαδικών τάφων θυμάτων, μαρτυρίες επιζώντων κρατουμένων στρατοπέδων συγκέντρωσης, καθώς και εικόνες από σκηνές εγκλήματος, αντίγραφα μοναδικών αποχαρακτηρισμένων αρχειακών εγγράφων και φωτογραφίες από τον πόλεμο και τις δίκες της Νυρεμβέργης. 

Ξεχωριστές ενότητες της έκθεσης είναι αφιερωμένες σε θηριωδίες ναζιστικών στρατευμάτων στην Ευρώπη και στις μεταπολεμικές δίκες εγκληματιών πολέμου, για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ναζί και οι συνεργοί τους κατά του άμαχου πληθυσμού κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου.

Η έκθεση έχει σκοπό να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα, κυρίως στο νεανικό κοινό, τις θυσίες που έκαναν οι λαοί της ΕΣΣΔ στο όνομα της σωτηρίας του κόσμου από τη «Ναζιστική πανούκλα» του 20ού αιώνα. Η έκθεση παρουσιάζει τεκμηριωτικά στοιχεία για τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος και υλικό από δίκες φασιστών εγκληματιών.

Το εκθεσιακό έργο «Δεν υπόκειται λήθης», έχοντας ταξιδέψει ήδη σε 22 ευρωπαϊκές χώρες, μετά το Παρίσι, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, την Κοπεγχάγη, το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι, την Μπρατισλάβα κ.α.,  έρχεται να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα, κυρίως στους νέους, τις θυσίες των λαών της ΕΣΣΔ για τη σωτηρία της Ευρώπης και του κόσμου όλου από την «φαιά πανούκλα» του 20ού αιώνα. Παρουσιάζονται τεκμηριωμένα στοιχεία για τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος και υλικό από δίκες φασιστών εγκληματιών. Μια έκθεση επίκαιρη περισσότερο από ποτέ.

Εγκαίνια: Παρασκευή 10/06/2022, 19:30

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 30/06/2022

Δυνατότητα οργανωμένων πρωινών επισκέψεων με ξενάγηση (12:00-17:00) μετά από ραντεβού

για συλλόγους, φορείς, σωματεία κ.λ.π.

Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, υπάρχει δυνατότητα προβολής ταινιών από την ΕΣΣΔ

με θέμα τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο και τη νίκη ενάντια στους ναζί.


Είσοδος δωρεάν
(για την έκθεση και τις συνοδευτικές προβολές)


Πληροφορίες για το καθημερινό ωράριο στο τηλέφωνο 2108640054

και στη σελίδα του STUDIO στο Facebook

STUDIO New Star Art Cinema

ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Τηλ 210-8640054 –6932479731