“Ο λαγός έβαψε τ’αυγά” της Άννας Παπαμάρκου στο Επίκεντρο+

Το Επίκεντρο+ φιλοξενεί την Κυριακή 21 Απριλίου το ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ Ο ΛΑΓΟΣ ΕΒΑΨΕ Τ’ ΑΥΓΑ της Άννας Παπαμάρκου.

Ο ΛΑΓΟΣ ΕΒΑΨΕ Τ’ ΑΥΓΑ είναι μία παράσταση κουκλοθεάτρου με ηθοποιούς και ζωντανή μουσική για παιδιά 2- 9 ετών με θέμα την αναγέννηση, την ελπίδα και τη χαρά της δημιουργικότητας.

Το νέο παραμύθι της Ά. Παπαμάρκου, είναι εμπνευσμένο από το έθιμο του πασχαλινού λαγού, που μας έρχεται από τις παραδόσεις των λαών της Βόρειας Ευρώπης.

Ο Όστερχάζε, όπως λέγεται ο λαγός με τα χρωματιστά αυγά, αγαπήθηκε και στη χώρα μας από μικρούς και μεγάλους επειδή είναι ένα όμορφο έθιμο που προσεγγίζει την παιδική ψυχή: φέρνει σε όλους δώρα και γλυκίσματα, φέρνει τη χαρά, το παιχνίδι και την αγάπη. Ποιος μπορεί να αρνηθεί τέτοια όμορφα δώρα και ιδιότητες;

Από καθαρά λαογραφικής άποψης τόσο ο λαγός όσο και το αυγό είναι σύμβολα γονιμότητας και αναγέννησης-ανάστασης και σε συνδυασμό δημιούργησαν το αναπόσπαστο με την εαρινή εορτή του Πάσχα σύμπλεγμα του «λαγού-ωοφόρου».

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Ο Λαγός μας ζει σε έναν ασπρόμαυρο κόσμο που μοιάζει με χιονισμένο τοπίο. Του αρέσει πολύ να ζωγραφίζει. Με τα γκρίζα του μολύβια ομορφαίνει τον ασπρόμαυρο κόσμο του. Πως θα μπουν τα χρώματα στη ζωή του λαγού μας;

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα παιδιά, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν. Θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα παίξουν ρόλους.

Στο τέλος παίζουν ένα υπέροχο αισθητηριακό παζλ: επεμβαίνουν στο σκηνικό – ασπρόμαυρο κόσμο του λαγού και τον κάνουν πολύχρωμο.

«Θέλετε να βοηθήσουμε το λαγό να κάνει τον κόσμο πολύχρωμο και φωτεινό;»

Συντελεστές

Κείμενο, Σκηνοθεσία, Κινησιολογία: Άννα Παπαμάρκου

Σκηνικά-Κούκλες-Κοστούμια: Ντομινικ Ντελκόζ

Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη, Κωνσταντίνα Ισμιρλή

Σύνθεση-Μουσική επί σκηνής: Αθανάσιος Ψέλτουρας

Διάρκεια προγράμματος (παράσταση και παιχνίδι): 60 λεπτά

Παραστάσεις: Κυριακή 21 Απριλίου

Ώρες: 12.00 και 16.00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση στο ticketservices.gr

Link: https://www.ticketservices.gr/event/o-lagos-evapse-ta-avga/

Πληροφορίες: 2610 46 10 50

Ιστοσελίδα: https://lotinosilios.gr