Σκοποί και τραγούδια από την Δράμα και την Θράκη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Μηχανουργείο

ΔΡΑΜΑ & ΘΡΑΚΗ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ
Το 12ήμερο των γιορτών, από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα, αναβιώνουν πανάρχαια έθιμα που ζωντανεύουν στα χωριά της Δράμας. Από τους Αράπηδες της Πετρούσας και τις αρκούδες του Βώλακα, μέχρι τα μπαμπούγερα της Καλής Βρύσης.
Αυτοί οι αρχέγονοι σκοποί και οι τελετουργικοί ρυθμοί της Δράμας και της Θράκης θα ζωντανέψουν για πρώτη φορά στην Πάτρα, μέσα από τη λύρα του Γιώργου Μαυρίδη και τον νταχαρέ του Βασίλη Κόκλα, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024, στις 22:00.
Νωρίτερα, από τις 15:00 έως τις 17:00, η Χριστίνα Μαγιάκη θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο παραδοσιακών χορών της Δράμας, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν σε βάθος τη μοναδική χορευτική παράδοση της περιοχής. Το σεμινάριο θα αποτελέσει την ιδανική προετοιμασία για μια ανεπανάληπτη βραδινή διονυσιακή γιορτή.
Τιμή συμμετοχής:
🎉 Γλέντι: 5 ευρώ
💃 Σεμινάριο παραδοσιακών χορών: 5 ευρώ
📅 Σάββατο 14 Δεκεμβρίου | Πολυχώρος Πολιτισμού Μηχανουργείο
🎶 Live Παράσταση: 22:00
💃 Μάθημα Παραδοσιακών Χορών: 15:00-17:00
📢 Κλείσε τη θέση σου τώρα! 6937492516 (live) & 6978390782 (μάθημα χορών)