σπιράλ: Ούτε μια λέξη για τον ΣΟΨΥ από τον Δήμαρχο Πατρέων – Πρόταση σπιράλ: Να δοθεί το κυλικείο στο Δημαρχείο

Ούτε μια λέξη για τον ΣΟΨΥ από τον Δήμαρχο Πατρέων

Πρόταση σπιράλ: Να δοθεί το κυλικείο στο Δημαρχείο

Πέρασε μία εβδομάδα και ο Δήμαρχος Πατρέων δεν έχει ακόμα απαντήσει σε όσα σοβαρά κατήγγειλε ο ΣΟΨΥ με σχετική του ανακοίνωση. «Μυωπική, κυνική και άστοχη» χαρακτηρίζει τη στάση του δήμου απέναντι του ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία. Η σιωπή από την πλευρά του δημαρχείου αποδεικνύει ενοχή και ισοδυναμεί με αποδοχή των χαρακτηρισμών.

Στην ουσία η σημερινή δημοτική αρχή αρνείται να αποδεχτεί τον κοινωνικό ρόλο που επί χρόνια επιτελεί ο ΣΟΨΥ στη στήριξη, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και συµπερίληψη των ψυχικά πασχόντων στην Πάτρα, καθώς και στην καταπολέµηση του στίγµατος και του κοινωνικού αποκλεισµού. Πρόκειται για μία άρνηση που εδράζεται σε ιδεοληπτική προσέγγιση, δεν ταυτίζεται με την άποψη της πλειοψηφίας των Πατρινών δημοτών και προσβάλλει βάναυσα τα εκατοντάδες µέλη του σωματείου, τους ψυχικά πάσχοντες, τους φροντιστές, το ιατρικό, το επιστηµονικό και το διοικητικό προσωπικό του.

Καλούμε τον Δήμαρχο να αποσύρει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, να αλλάξει στάση απέναντι στον ΣΟΨΥ, να αναγνωρίσει το σπουδαίο έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία και να φερθεί ως Δήμαρχος Πατρέων και όχι ως κομματικό φερέφωνο που διατυπώνει απόψεις που δεν εκφράζουν ούτε καν τον μέσο ψηφοφόρο του.

Όσο για το θέμα που στάθηκε αφορμή για αυτή την εντελώς άστοχη και αχρείαστη διένεξη, το σπιράλ ζητά από τη δημοτική αρχή να σταματήσει τη διαδικασία δημοπράτησης του κυλικείου του νέου Δημαρχείου και να το αναθέσει στον ΣΟΨΥ. Ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα, η στοιχειώδης πολιτική ευαισθησία το επιβάλλει και το γεγονός ότι η ιδέα αποτελεί πρόταση μας δεν είναι ικανός λόγος για να την απορρίπτει.