Συμπεριληπτικό εργαστήριο body music του Φεστιβάλ Ολυμπίας στα Παλαιά Σφαγεία

Ένα συμπεριληπτικό εργαστήριο κίνησης και μουσικής (body music) για μικτή ομάδα έως 15 εφήβων με ή χωρίς μορφές ακουστικής ή οπτικής αναπηρίας (για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού έως Α΄ Λυκείου από την Πάτρα), με στόχο τη δημιουργία ενός καθολικά προσβάσιμου videodance, θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 20-24 Νοεμβρίου 2023 στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων, που παραχωρείται δωρεάν από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Το εργαστήριο διοργανώνει το 26ο Φεστιβάλ Ολυμπίας στο πλαίσιο του αφιερώματός του «Για μια Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς» που υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας του ΕΣΠΑ και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (Π.Ο.Μ.Α.μεΑ. Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.).

Οι υπεύθυνες του εργαστηρίου Γιώτα Πεκλάρη (χορογράφος– καθηγήτρια χορού) και Χρυσάνθη Μπαδέκα (χορογράφος– κινηματογραφίστρια) θα οδηγήσουν τους / τις συμμετέχοντες / συμμετέχουσες σε μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή, βιωματική και θεραπευτική εμπειρία, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακούοντες, μη ακούοντες, βλέποντες, μη βλέποντες, έφηβους να συναντηθούν με αφορμή μια καλλιτεχνική δράση.

Αιτήσεις συμμετοχής

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

-Δευτέρα 20/11 ώρες 9.00-14.00

-Τρίτη 21/11 έως Πέμπτη 23/11 ώρες 11:00-14:00

-Παρασκευή 24/11 ώρες 10:00-14:00.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ολυμπίας

https://olympiafestival.gr/news/kinoymeno- soma-poy-ichei-syndeei/

μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.