Ταξίδι στην “Χρυσή δεκαετία του ’60” από τον Μάκη Δελαπόρτα και την καλλιτεχνική του παρέα στο “Royal”

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές , που βρέθηκαν  την Παρασκευή 8/3/2024,  το βράδυ στον φιλόξενο χώρο του «πολυχώρου Royal» στην Πάτρα, με  αφορμή τη νέα έκδοση του Θεατρικού Ημερολογίου 2024 του Τ.Α.Σ.Ε.Η. που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα. Το ημερολόγιο-λεύκωμα αφιερωμένο στην “Χρυσή δεκαετία του ’60”, επιμελήθηκε ο μετρ του είδους  και ο διαχρονικός συλλέκτης ονείρων και αναμνήσεων Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος  ταξίδεψε  έως την Καρναβαλική Πάτρα, μαζί με την Μπέσυ Αργυράκη, τον Παναγιώτη Πετράκη, τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Μέσα από μία φαντασμαγορική βραδιά που διοργάνωσε το περιοδικό “πατρινόραμα-hellenic”  οι θεατές ταξίδεψαν στον λαμπερό κόσμο του τραγουδιού και του κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60, δεν ήταν λίγες οι φορές που τραγούδησαν τις μεγάλες επιτυχίες, ενώ μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε και ένα μικρό πάρτι όπου θεατές, τραγουδιστές και ηθοποιοί έγιναν μία μεγάλη παρέα και διασκέδασαν με την καρδιά τους.

Όλα τα παραπάνω υπό την διεύθυνση της ορχήστρας του κ. Παγιάτη όπου συνετέλεσε τα μέγιστα στην  ονειρική βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Καλωσόρισαν στην σκηνή του “Royal” τον Μάκη Δελαπόρτα η δημοσιογράφος του περιοδικού “πατρινόραμα-hellenic” Ευτυχία Λαμπροπούλου και ο  Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.
Ανάμεσα στους θεατές ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας στο όνομα του οποίου έγινε ιδιαίτερη μνεία από τον Μάκη Δελαπόρτα μεταφέροντας τα λόγια του Μίμη Πλέσσα, καθώς ο  κορυφαίος συνθέτης μας Μιμης Πλέσσας, έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2010 με την αναγόρευση του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας και τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του. Η αναγόρευση  έγινε  μετά από εισήγηση του κου Ματσούκα  στο Τμήμα Χημείας βασίστηκε όχι μόνο στην προσφορά του στην μουσική και στον πολιτισμό αλλά και για την επιστημονική του παιδεία ως Χημικός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και διδάκτωρ χημείας του κορυφαίου Πανεπιστημίου Cornell στις ΗΠΑ.

Επίσης το παρών έδωσαν ο Δημοσθένης Σαμούρης Χειρουργός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος,σύζυγος της Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν  Σαμούρη και ο Αργύρης Αγγελόπουλος Προϊστάμενος του  Τμήματος  Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του  ημερολογίου-λευκώματος που είναι  αφιερωμένο στην “Χρυσή δεκαετία
του ’60”, θα πάνε στο ταμείο αλληλοβοηθείας του ταμείου Ελλήνων Ηθοποιών.
Για την πραγματοποίηση της βραδιάς αυτής συνέβαλαν οι παρακάτω επιχειρήσεις :
Μέγας χορηγός νερό ¨ ΘΕΟΝΗ” – “THEONI”
ΧΟΡΗΓΟΙ:
Μπύρα : “Ammousa”
Ποτοποιία “ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ”
“Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μίχου”
Εστιατόριο “Πιρούνι”:  Τριών Ναυάρχων 51
Banana Moon: Παλαιών Πατρών Γερμανού 1 b
Θεματικό Γλυκοπωλείο Sweet forest: Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 29
Ξενοδοχείο: Patras Casale : Παντανάσσης 46