Το «ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ -ΕΥ ΖΗΝ» ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην απονομή διεθνών βραβείων Food Experts’ Awards του Cibum.

Το Σάββατο 18/2/23 πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή απονομής των διεθνών βραβείων καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Detrop HELEXPO στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ.

Η τελετή έλαβε χώρα στο κτήριο 10 της ΔΕΘ, όπου το παρών έδωσαν νικήτριες εταιρείες και πλήθος κόσμου, τόσο εκθέτες όσο και επισκέπτες.

Παρουσιάστρια της τελετής ήταν η δημοσιογράφος Ελένη Τσαγκά, ενώ στο βήμα βρέθηκαν ο Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος, MSc Food Science, Γενικός διευθυντής AG ADVENT και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των FEA, o εκπρόσωπος της DETROP, καθώς και όσοι έλαβαν τιμητικές διακρίσεις, όπως ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπύρος Κίντζιος, ο πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ, Γιάννης Σμαρνάκης και η Διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Μέγα.

Παρόντες ήταν επίσης όλοι οι Χορηγοί, οι οποίοι πρόσφεραν σημαντικά έπαθλα στους νικητές: TUV AUSTRIA HELLAS, Εργαστήρια Τσακαλίδη, TUV Hellas TUV NORD, Eurofins Αναλυτικά εργαστήρια, SGS και Q CERT.

Μεταξύ των νικητών στις 25 κατηγορίες βρίσκονται μεγάλες εταιρείες του κλάδου Τροφίμων και ποτών, όπως ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, GOODY’S – Everest, ΔΩΔΩΝΗ, ΠΑΪΡΗ, ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ, ECOLAB, SIMPLY BURGERS, ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, Κουφετοποιία ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ, FITNESS MEALS, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ, CAFETEX, ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, Unismack, ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ, Agrologika, η Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης, GIOBRE, FRESH LIFE- NULICIOUS, HELLAMCO, PASCAL, ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ, DOMESTICA, RITO’s FOOD, APLICONN, Digital bites, Mystery Pot, Agroknow, A&G Prime Trading NordTEch, FOOD ALLERGENS LAB, ALPHABROS, και άλλοι.

Στην κατηγορία Great FOOD Media Perfomer, σε ό,τι αφορά τις εκπομπές και την δημοσιογραφική παρουσία, μεταξύ των νικητών ήταν το «ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ ΕΥ ΖΗΝ Magazine» – που εκπροσωπήθηκε από την αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Πατρινόραμα ΕΥ ΖΗΝ», δημοσιογράφο και ξεναγό Κατερίνα Καρσιώτη την ειδική σε θέματα Γαστρονομίας και Αγροτουρισμού, την Υπεύθυνη Υλης του περιοδικού Δήμητρα Δολιανίτη  και  από την ανταποκρίτρια του περιοδικού “ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ HELLENIC”  στη Θεσσαλονίκη Βίκυ Μπαιρακτάρη, – κατακτώντας το ασημένιο βραβείο. Στις νικητήριες θέσεις ήταν επίσης ο Άκης Πετρετζίκης με το Kitchen LAB στον ALPHA, η εκπομπή του Δημήτρη Σκαρμούτσου «Γειτονιές στο Πιάτο» στον ΣΚΑΙ, η εκπομπή Happy Traveler του ΣΚΑΙ με τον Ευτύχη Μπλέτσα, οι παραγωγοί του podcast «Τhe Food Prosessors», η κ. Λεωνή Λειβαδίτη και ο κ. Νίκος Γκιώνης και το διατροφικό site logodiatrofis.gr.

Η αρχισυντάκτρια του «Πατρινόραμα ΕΥ ΖΗΝ», δημοσιογράφος και ξεναγός Κατερίνα Καρσιώτη, ειδική σε θέματα Γαστρονομίας και Αγροτουρισμού, η Υπεύθυνη Υλης του περιοδικού Δήμητρα Δολιανίτη  και η ανταποκρίτρια του περιοδικού “ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ HELLENIC”  στη Θεσσαλονίκη Βίκυ Μπαιρακτάρη παρέλαβαν το βραβείο προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ΕΥ ΖΗΝ, στον γαστρονομικό του χαρακτήρα, στις σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής γαστρονομικής σκηνής που αποτυπώθηκαν στις σελίδες του, καθώς και στα τοπικά προϊόντα αλλά και παραγωγούς που ξεχώρισαν για την αυθεντικότητα και την ολιστική τους προσέγγιση με σεβασμό στην
παράδοση του τόπου μας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η δημοσιογράφος Κατερίνα Καρσιώτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Press Corner της εκδήλωσης των Food Experts Awards:

«To βραβείο που έλαβε «Το Πατρινόραμα ΕΥ ΖΗΝ» στον καταξιωμένο θεσμό FEA αποτελεί σαφώς για όλη την ομάδα του «Ευ ζήν» μία ακόμα επιβράβευση της συνολικής προσπάθειας να αναδειχθεί ολιστικά και αυθεντικά η Ελληνική γαστρονομική σκηνή, τα τοπικά προϊόντα και οι παραγωγοί, θεματική που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ύλης του περιοδικού, του τομέα της φιλοξενίας και φυσικά τη γεύση.

Η ομάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη έκδοση, σίγουρα με εκπλήξεις σε ύλη και περιεχόμενα. Παράδοση, άνθρωποι της υπαίθρου, Σεφ των νησιών και οδοιπορικά σε αμπελώνες και συνταγές που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν. Άλλωστε έναν λαό τον καταλαβαίνεις καλύτερα μέσα από τη γαστρονομία του».

Η ανταποκρίτρια του περιοδικού “ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ HELLENIC”στη Θεσσαλονίκη Βίκυ Μπαιρακτάρη

 

                                                  Οι βραβευθέντες της εκδήλωσης

 

Η αρχισυντάκτρια του «Πατρινόραμα ΕΥ-ΖΗΝ», δημοσιογράφος και ξεναγός Κατερίνα Καρσιώτη, ειδική σε θέματα Γαστρονομίας και Αγροτουρισμού

 

Η υπεύθυνη Ύλης του ΕΥ-ΖΗΝ Δήμητρα Δολιανίτη, η ανταποκρίτρια του περιοδικού “ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ HELLENIC” στη Θεσσαλονίκη Βίκυ Μπαϊρακτάρη και η αρχισυντάκτρια του ΕΥ-ΖΗΝ Κατερίνα Καρσιώτη

 

Η υπεύθυνη Ύλης του ΕΥ-ΖΗΝ Δήμητρα Δολιανίτη