Βυθίστηκε η ναυαρχίδα «Moskva» κατά τη ρυμούλκησή της-Το επιβεβαίωσε η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι η ναυαρχίδα «Moskva» βυθίστηκε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA. «Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του λόγω βλάβης στο κύτος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς από την έκρηξη πυρομαχικών. Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε», αναφέρει το μήνυμα, σύμφωνα με το ρωσικό Ria Novosti.

Τη νύχτα της 14ης Απριλίου το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στο καταδρομικό Moskva ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν πυρομαχικά. Το πλήρωμα εκκενώθηκε πλήρως. Παράλληλα, ο κύριος πυραυλικός οπλισμός δεν υπέστη ζημιές, η πηγή της πυρκαγιάς ήταν εντοπισμένη και το πλοίο διατήρησε την πλευστότητα.

Το καταδρομικό Moskva ήταν η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, και το πλήγμα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τις ρωσικές δυνάμεις. Το τι προκάλεσε την πυρκαγιά του πλοίου δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, καθώς οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι το έπληξαν με πύραυλο, ενώ η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν δέχτηκε επίθεση.