Γιάννης Σμαραγδής: «Είπα όχι σε χρήματα για τον Ντάνο»

Μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις παραχώρησε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, στον Ant1 και τον Γιώργο Λιάγκα. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε και για το πρόσφατο θέμα που απασχόλησε τα media αναφορικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου στη νέα του ταινία. 

Ο Γιάννης Σμαραγδής λοιπόν διέψευσε τη συνεργασία αυτή και ξεκαθάρισε πως ο πρώην νικητής του Survivor δεν θα πάρει μέρος στη νέα του κινηματογραφική του δουλειά με τίτλο «Καποδίστριας». Ο ίδιος είπε: «Πράγματι έγινε αυτή η πρόταση, και πράγματι είπα “όχι” στα χρήματα. Όταν κάποιος έρχεται και μου προτείνει παραπάνω χρήματα για να πάρω ένα πρόσωπο που δεν το θέλει η δικιά μου αισθητική, εύκολα λέω “όχι”. Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι με τον Γιώργο Αγγελόπουλο αυτοί που έκαναν ό,τι έκαναν ήταν για να γίνει θόρυβος. Από τη στιγμή που έβγαλαν δημοσίευμα ότι συμμετέχει στην ταινία για να κάνει τον Υψηλάντη τούς ειδοποίησα να το διαψεύσουν. Δεν το διέψευσαν. Άρα είτε είχαν οργανωθεί για να πω “ναι” για να παίξει και να βάλουν και τα λεφτά είτε να πω “όχι” και να γίνει όλη αυτή η φασαρία».

Ακόομη, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε στο «Πρωινό»: «Στην ταινία “Ελ Γκρέκο” όχι μόνο δεν πήρα χρήματα, αλλά πουλήσαμε και τα ιδιόκτητα γραφεία που είχαμε στον λόφο του Γκύζη, τα βάλαμε κι αυτά μέσα, και δεν τα πήραμε ποτέ. Τα βάλαμε στην ταινία μέσα για να πάρει τον όγκο της. Επίσης, στην ταινία “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” μπήκαμε 1.200.000 μέσα. Βγήκε ένταλμα σύλληψης και μου απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα, γιατί ετοίμαζα τον “Καζαντζάκη”. Με έσωσε ένας άνθρωπος που πήγε στα χέρια του η υπόθεση και είπε: “Εγώ Έλληνες σαν εσάς δεν τους στέλνω φυλακή”».