“Δίγλωσσο παιδικό βιβλίο : Η μικρή πατάτα που έπαιζε βιολί – The Tiny Potato Who Played the Violin’’

Μόλις κυκλοφόρησε το δίγλωσσο παιδικό βιβλίο ”Η μικρή πατάτα που έπαιζε βιολί” του σεφ και συγγραφέα Αθανάσιου Σταθόπουλου από την Ανδραβίδα

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Το ξέρατε ότι τα λαχανικά έχουν το δικό τους Μουσικό Φεστιβάλ και ότι συμμετέχουν σε αυτό παίζοντας διάφορα μουσικά όργανα; Μάλιστα οι ταλαντούχες ντομάτες παίρνουν κάθε χρόνο το πρώτο βραβείο και κανείς δεν μπορεί να τις συναγωνιστεί! Κι όμως, μια μικρή, άπειρη και άγνωστη πατάτα θα εμφανιστεί στο προσκήνιο, με το παλιό βιολί της γιαγιάς της, για να πετύχει το ακατόρθωτο! Τι κι αν το σωματάκι της ήταν πάντα αδύναμο και μικροκαμωμένο… Με τη δύναμη της ψυχής και του μυαλού θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι στη ζωή δεν έχει σημασία η εξωτερική εμφάνιση ή η γνώμη του κόσμου. Θα επιδιώξει να ανατρέψει το κατεστημένο και τα ειρωνικά σχόλια των υπόλοιπων λαχανικών και να δώσει σε όλες τις πατάτες μια πελώρια χαρά! Και φυσικά όλα τα παιδάκια θα μάθουν ότι η πραγματική αξία του καθενός μας βρίσκεται μέσα μας. Πηγάζει από τον χαρακτήρα μας, τις πράξεις μας αλλά κι από τις προσπάθειές μας να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα ή δυσκολία. Άραγε θα τα καταφέρει;

Did you know that vegetables have their own music festival and that those who participate in it play various musical instruments? In fact, the gifted tomatoes win first prize every year, and no one can compete against them! And yet, a little, inexperienced, and unknown potato will appear in the foreground with her grandmother’s old violin in order to achieve the impossible. And all that despite having a little body that has always been weak and miniscule… With the strength of her soul and mind, she will try to prove that, in life, the outward appearance or people’s opinions are not important. She will seek to topple the establishment and the ironic comments from the rest of the vegetables, and she will give all the other potatoes immense joy! And, of course, all the children will learn that the real value of each one of us is within us. It stems not only from our character and our deeds, but also from our effort to overcome every problem and difficulty. Will she succeed?

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Ο Αθανάσιος Σταθόπουλος κατάγεται από την Ανδραβίδα Ηλείας και είναι executive Chef-Consultant Chef σε επιχειρήσεις επισιτισμού. Αφού αποφοίτησε από διάφορες σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα, βρέθηκε στην Ελβετία για μετεκπαίδευση μέσω του προγράμματος Εράσμους. Η εκπαίδευση συνεχίστηκε στη Νάπολη (Ιταλία), στη Σερβία, τη Βουλγαρία και το Μόναχο της Γερμανίας. Το 2013 πιστοποιήθηκε από σχολή του Νοτίου Αιγαίου στο F/B management και το 2015 στο Hospitality of tourism – University of West London. Είναι πιστοποιημένος στη διαχείριση του συστήματος HACCP and ISO 20000 ως προς την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, ενώ από το 2018 ξεκίνησε να διδάσκει σε ιδιωτικές και δημόσιες τουριστικές σχολές, μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Είναι επίσης ομιλητής και συνδιοργανωτής σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια διαχειρίζεται ως executive chef και ως σύμβουλος επισιτιστικών επτά ξενοδοχεία και τρία εστιατόρια, στη Ζάκυνθο και στην Ηλεία.

Όσον αφορά την πολιτιστική του δράση, έχει συμμετάσχει σε τρεις ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις στον τόπο του και διατηρεί έως σήμερα τη ραδιοφωνική εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» που ξεκίνησε το 2005 και για πολλά χρόνια μεταδιδόταν στο Ρέθυμνο, την Κω και τη Ρόδο. Από το 2009 θα εμφανιστεί και στη δισκογραφία με το συγκρότημα Zante Dilemma. Μάλιστα η διασκευή του τραγουδιού ”Save me”, του Paul van Dyk από τους Zante Dillema, όπου υπογράφει τους στίχους, θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία και θα καταλάβει τις πρώτες θέσεις στα ευρωπαϊκά μουσικά δίκτυα. Ως στιχουργός συμμετέχει επίσης σε δισκογραφικές δουλειές των NOMISMA, του Νεκτάριου Χατζηδάκη και του Χρήστου Σολωμού. Από πολύ μικρόs γράφει στίχους αλλά και αποτυπώνει στο χαρτί τις σκέψεις του.

Το 2000 θα βραβευτεί από το ΝΑΤΟ για τη συμμετοχή του στην ειρηνευτική δύναμη στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και το 2004 από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη συμμετοχή του στην ανθρωπιστική αποστολή στους πληγέντες από το τσουνάμι στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Τιμήθηκε επίσης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη συμμετοχή του ως διασώστης στις πυρκαγιές της Ρόδου και από τη Νομαρχία Ηλείας για τη συμμετοχή του ως διασώστης στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Έχει επίσης ταξιδέψει με μη κυβερνητικές οργανώσεις στο Πακιστάν, στο Αμπού Ντάμπι, στο Μπαχρέιν και στο Κολόμπο.

Το 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο με τίτλο “Χορευτές στη φλόγα των κεριών” , ενώ το 2024 εκδόθηκε το δίγλωσσο παιδικό βιβλίο του με τίτλο “Η μικρή πατάτα που έπαιζε βιολί” (Εκδόσεις Αποστακτήριο).

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Χρηστίδου και πατέρας των διδύμων, Μιχαήλ και Δέσποινας.

Περισσότερα για το βιβλίο: https://www.apostaktirio-books.gr/product/η-μικρή-πατάτα-που-έπαιζε-βιολί/.

Δίγλωσσο παιδικό βιβλίο (Ελληνικά – Αγγλικά)

Συγγραφέας: Αθανάσιος Σταθόπουλος

Μετάφραση: Ιουλία Κοκκίδου

Εικονογράφηση: Βίκυ Δελή

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Λογοτεχνική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ακριτίδης

Επιμέλεια: Παπακώστα Ελένη

Σελίδες: 38

ISBN: 978-618-5625-50-4

Μαλακό εξώφυλλο

Μέγεθος: 21Χ29

Έτος Έκδοσης 2024

Τιμή: 11,50 ευρώ