Συναυλία Ανδρέα Κερκέζου στην Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής

Οι νεαροί βιρτουόζοι Ανδρέας Κερκέζος, βιολί και Dominik Ilisz, πιάνο, έρχονται στην Πάτρα, καλεσμένοι της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής και μας υπόσχονται μία ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείου Πατρών.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα των: L. V. Beethoven, J. S. Bach, M. Theodorakis, F. Kreisler, F. Chopin, W. Lutoslawski και P. Sarasate.

Τα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 12,00 ευρώ (γενική είσοδος) και 8,00 ευρώ (φοιτητές και άνεργοι) και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι», Καραϊσκάκη 147 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00-17:00) και από τα Οπτικά Καραμούζης, Μαιζώνος 92 (ώρες καταστημάτων).

H είσοδος για τα μέλη της Λέσχης είναι δωρεάν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ανδρέας Κερκέζος, Βιολί

Ο εικοσιτετράχρονος Ανδρέας Κερκέζος πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία επτά ετών ως σολίστ βιολιού σε κονσέρτα Βιβάλντι και Μότσαρτ σε αθηναϊκές αίθουσες. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Tίτο Γουβέλη και πήρε δίπλωμα από την τάξη του Δημήτρη Τουφεξή. Παράλληλα, σπούδασε βιολί με τους Βασίλη Παππά, Νέλυ Οικονομίδου και Απόλλων Γραμματικόπουλο, ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Graz με τους Priya Mitchell, Maighread McCraann, Anton Sorokow και απέκτησε Μaster στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης MDW με την Αlbena Danailova.

Έχει συνεργασθεί με μαέστρους όπως οι Andres Orozco Estrada, Fuad Ibrahimov, George Jackson, Navarro Lara, Christoph Koncz, Karel Mark Chichon, Μύρων Μιχαηλίδης και Μιχάλης Οικονόμου. Έχει εμφανιστεί σε πολλές αίθουσες όπως οι Vienna Musikverein, Vienna Konzerthaus, Theater an der Wien, Vienna Chamber Opera, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Florentinersaal, Stefaniensaal, Lendwirbel (Αυστρία), Festspielhaus (Γερμανία) κά.

Συνεργάζεται με τους Vienna Trio, Maria Radutu, Edua Zadory, Francesco Nicolosi, Priya Mitchell, Dirk Mommertz, Benedict Klöckner, Χρίστο Παπαγεωργίου, Danae Dörken, Dominik Ilisz. Από το 2018 καλείται ως έκτακτος στα πρώτα βιολιά της Wiener KammerOrchester (Vienna Chamber Orchestra, ο νεότερος σε αυτήν την θέση), ενώ το 2020 εμφανίσθηκε και ως εξάρχων με την ίδια ορχήστρα.Έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς βιολιού όπως 1ο βραβείο (99/100) στον διαγωνισμό Concorso Internazionale Di Musica Citta Di Stresa (Ιταλία) – 2019, 2ο βραβείο στον διαγωνισμό The North International Music Competition (Σουηδία-Στοκχόλμη) – 2018, Διάκριση και χρηματικό βραβείο στον Διαγωνισμό International Violin Competition “CullerArts” (Ισπανία) – 2019, 1ο βραβείο και Ειδική Διάκριση Εξαιρετικής Επίδοσης στον 8ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμός «Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα» – 2022 και 2ο βραβείο στο πιάνο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής της UNESCO το 2016.

Τον Δεκέμβριο 2023 πήρε την υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών με Πρόεδρο της επιτροπής τον Λεωνίδα Καβάκο.

 

 

Dominik Ilisz, Πιάνο

 

Ο νεαρός βιρτουόζος πιανίστας Dominik Ilisz γεννήθηκε το 2003. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών με καθηγητή τον Dr. Jambor Fekete Elisabeta, στο Καλλιτεχνικό Λύκειο της πόλης Oradea στη Ρουμανία και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Debrecen στην Ουγγαρία, με καθηγητή τον Dr. Duffek Mihaly. Το 2022 εισήχθη στο University of Music and Performing Arts Vienna (MDW – με καθηγητή τον Christopher Hinterhuber).

Έχει κερδίσει τα πρώτα βραβεία στους παρακάτω διεθνείς διαγωνισμούς:

Grand Prix – Youth of Music International Competition – 2022

1ο Βραβείο – Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Nomea – 2021

1ο Βραβείο – Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Franz Liszt Center – 2021

1ο Βραβείο – Διεθνής Διαγωνισμός Danubia Talents Vienna – 2021

1ο Βραβείο – Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Constanta – 2021

1ο Βραβείο – Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου “Frederic Chopin” Bacau – 2019

1ο Βραβείο – Εθνική Ολυμπιάδα Μουσικής Ερμηνείας, Βουκουρέστι – 2018

1ο Βραβείο – Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής Ερμηνείας “Carl Filtsch”, Sibiu – 2017

1ο Βραβείο – Transylvanian International Piano Competition, Brasov – 2017

1ο Βραβείο – Διεθνής Διαγωνισμός “Klavier Klavius”, Βόννη – 2016


Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Εθνικού Ραδιοφώνου της Ρουμανίας, την Κρατική Φιλαρμονική της Oradea, τη Φιλαρμονική “Ion Dumitrescu” του Râmnicu Vâlcea, την Κρατική Φιλαρμονική του Brasov, ενώ έδωσε ρεσιτάλ στο MUK Theatre (Βιέννη), στο Traunstein (Γερμανία), στο Romanian Athenaeum (Βουκουρέστι) και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρουμανίας (Βουκουρέστι). Έχει Δίπλωμα Αριστείας από το Δημαρχείο Oradea (Diploma of Excellence from Oradea City Hall), το Ίδρυμα Resonance Romania και το Kiwanis Art Oradea. Το 2023 κέρδισε το Anny Felbermayer Fonds στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης.