Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ρεκόρ μεταλλίων η Ελλάδα – Στην 4η θέση του πίνακα με 4 χρυσά και ένα ασημένιο

“Βασίλισσα της Ευρώπης” η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό.

Η Ελληνίδα αθλήτρια Ελίνα Τζένγκο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με βολή στα 65.81 μέτρα και είναι πλέον η “Βασίλισσα της Ευρώπης” στον ακοντισμό, με τον Εθνικό μας ύμνο να ακούγεται, για άλλη μια φορά χθες στο Μόναχο.

Η συγκεκριμένη επίδοση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ χαρούμενη και συγκινημένη. Η Τζένγκο γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002. Oι γονείς της είναι Αλβανοί μετανάστες που ήρθαν πριν πολλά χρόνια στη χώρα μας. Η 20χρονη Τζένγκο είχε εξασφαλίσει πολύ άνετα την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε τον τέλειο αγώνα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έδειξε πως το μέλλον της ανήκει.

 

 ΧΡΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ 35 ΚΑΙ ΣΤΑ 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΒΑΔΗΝ

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση της κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στα 20χλμ. βάδην, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 και 20 χιλιόμετρα βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ανέβηκε ξανά μέσα σε 93 ώρες το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, γράφοντας ιστορία.

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνέχισε τον χορό των μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό. Η απίθανη Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία στέρησε από την Κατερίνα Στεφανίδη το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

 

ΧΡΥΣΟΣ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Με τρία μονάχα άλματα, πέτυχε Ρεκόρ Αγώνων και την καλύτερη φετινή επίδοση . Με άλμα στα 8,52μ. ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε ρεκόρ αγώνων και ανέβηκε με μεγάλη άνεση στο πρώτο σκαλί του βάθρου, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του.