Γιώργος Καρβουνιάρης: Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψύχραιμη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και κυρίως η χάραξη στρατηγικής συνεργιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες του προοδευτικού χώρου, ώστε να δημιουργηθεί ο πόλος που θα αντιπαρατεθεί νικηφόρα με τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην κατάφερε να γίνει δεύτερο κόμμα αλλά αύξησε ελαφρά τις δυνάμεις του σε αντίθεση με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ που υπέστησαν καθίζηση, έχει πλέον μία έδρα παραπάνω στην ευρωβουλή (Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν έδρες) και είναι πλέον πρώτη πολιτική δύναμη σε κάποιους νομούς και δεύτερη σε πολλούς περισσότερους.

Τώρα χρειάζεται στοχευμένη δουλειά στις περιοχές που δεν πήγαμε καλά, όπως κυρίως η Αττική και να βελτιώσουμε την προσέγγισή μας με τους πολίτες, παράλληλα με την ανάληψη πρωτοβουλιών στην ευρύτερη κεντροαριστερά.

Η κριτική που γίνεται, βρίσκεται κατά την άποψή μου σε αναντιστοιχία  όχι μόνο με τα πραγματικά αποτελέσματα αλλά και την ανάγκη του χώρου να διευρύνει το πολιτικό του πεδίο.

Τα όποια θέματα θα πρέπει να λυθούν στα όργανα και σύμφωνα με τις καταστατικές μας διαδικασίες (όχι σε δημόσιες αντιπαραθέσεις) και η ενέργεια που αναλίσκεται δημιουργώντας εσωστρέφεια (και δυστυχώς κάποιες φορές υπονόμευση) να αναλωθεί στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που θα μας ενώνουν και θα μας δυναμώνουν.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να «βυθιστούμε» σε διαμάχες άνευ ουσίας για τους πολίτες, που αναμένουν τώρα από εμάς σοβαρές προτάσεις και πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του την κρίσιμη αυτή περίοδο για το ΠΑΣΟΚ και την πατρίδα!

 

*Ο Γιώργος Καρβουνιάρης είναι δημοσιογράφος, πολιτευτής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Αχαΐας