Πυρά Νίκου Παπανδρέου κατά Ανδρουλάκη : «Την κρίσιμη στιγμή τον λόγο πρέπει να έχει η αληθινή βάση»

Μετά τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο που έστειλε επιστολή ζητώντας εκλογές για πρόεδρο εντός της χρονιάς, τη σκυτάλη πήρε ο Ν. Παπανδρέου. Η θέση Γερουλάνου και η αντίδραση πηγών της Χαριλάου Τρικούπη.

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει με άρθρο του στο protothema.gr o ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη πρώτος στις ευρωεκλογές με 123.294 σταυρούς. Είχε προηγηθεί η επιστολή του Οδ. Κωνσταντινόπουλου, με την οποία ζητούσε εκλογές για ηγεσία εντός της χρονιάς.

«Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», αναφέρει ο Νίκος Παπανδρέου και τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, τον λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρει ότι για «διαδοχικές εκλογές επικράτησαν μικροπολιτικές, προσωποπαγείς και ευνοιοκρατικές στρατηγικές. Αυτό οδήγησε σε διαιρέσεις που διέτρεξαν το κόμμα από τα στελέχη μέχρι και τη βάση των φίλων του. Τίποτα από αυτά δεν συνάδουν με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το γνωρίζει η κοινωνία, η οποία στις πρόσφατες εκλογές, τις απέρριψε με κάθε τρόπο».