Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα προνοιακά ιδρύματα

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκε, σήμερα (Τετάρτη 22 Νοέμβρη) το πρωί, στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Αχαΐας, έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δηλώνοντας τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα τους.

Παρών ήταν επίσης ο Δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος του Δ.Σ. του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πάτρας «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», Θανάσης Μοδές,

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας σε δήλωσή της υπογράμμισε: «Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στα προνοιακά ιδρύματα. Είμαστε πάντα παρόντες στο πλευρό τους και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, για χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από την κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλεται να γίνει διότι οι κυβερνήσεις έχουν αφήσει τα Προνοιακά Ιδρύματα να καταρρέουν και αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις οικογένειες των ωφελουμένων. Επίσης, δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν κανονικά κι έγκαιρα τον μισθό τους και να τους οφείλονται χρήματα. Αυτή η κατάσταση έχει αντίκτυπο στους ίδιους, στις οικογένειές τους αλλά και στους ωφελούμενους των Ιδρυμάτων και στις οικογένειές αυτών».

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν θα δεχθούν άλλη καθυστέρηση σε δεδουλευμένα συναδέλφων τους και ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δεσμευτεί για πλήρη, κρατική χρηματοδότηση σε όλα τα Προνοιακά Ιδρύματα καλύπτοντας στο 100% των αναγκών τους, με άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.