“Οι Φρουροί του Πατρινού Καρναβαλιού” , το πλήρωμα που χρωμάτισε το καρναβαλικό λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού το 1986 είναι ίσως το ιστορικότερο πλήρωμα του Πατρινού Καρναβαλιού . Είχε κερδίσει το πρώτο Καλλιτεχνικό βραβείο στο Καρναβάλι του 1986 και αυτό ήταν αναμενόμενο άλλωστε, αφού κοιτώντας κανείς την στολή διακρίνει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το Πατρινό Καρναβάλι: φωτεινά χρώματα, χαρά , κέφι , ξεγνασιά και μια ποιότητα ταυτοχρόνως που κάνει το Πατρινό Καρναβάλι να είναι αυτό που ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα της Ελλάδος .
Τον επόμενο χρόνο το 1987 η Καρναβαλική Επιτροπή υιοθέτησε τα χρώματα του στο πρωτοεμφανισθέν καρναβαλικό λάβαρο και με αυτόν τον τρόπο πολλές γενιές μετά , το λάβαρο αυτό φέρνει αυτή την χαρούμενη νότα στην πόλη που της δίνει ζωή .
Το Πατρινό Καρναβάλι με τα χαρακτηριστικά του χρώματα (μπλέ , κίτρινο και κόκκινο) είναι το γνωστότερο καρναβάλι της Ελλάδας και όχι μόνο και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι νέοι συμμετέχουν και συνεχίζουν την παράδοση δεκαετιών .
Την στολή του πληρώματος είχαν επιμεληθεί , ο Σαρακίνης Κωνσταντίνος , ο Βασιλάτος Βαγγέλης και ο Παπαδητρίου Δημήτρης .


