Ηλίας Λαζανάς :Έρχεται ο διαμοιρασμός αυτοκινήτου!

Ο Ηλίας Λαζανάς έχει γράψει την δική του ιστορία στην Πάτρα και την Αχαΐα εδώ και τρεις δεκαετίες ! Ξεκινώντας από απλός μηχανικός,ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια της εργασίας και του επιχειρείν και σήμερα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπόρους αυτοκινήτου στην Πάτρα και τον Νομό έχοντας τις αντιπροσωπείες δύο εταιρειών κολοσών στον χώρο. Της Volvo και της Ford! Ένας κλασικός αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που έχει να δώσει πολλά συμβουλές και έχει να πει πολλά και για την Πάτρα και το μέλλον της. Και φυσικά για την αγορά αυτοκινήτου αλλά και για το μέλλον του χώρου, Πως θα είναι τα νέα αυτοκίνητα,πως η οδήγηση στα επόμενα χρόνια και ποιά τάση θα κυριαρχήσει!

κ.Λαζανά ποιά είναι η αγορά αυτοκινήτου μετά τα μνημόνια και την περιπέτεια του κόβιντ;

Η.Λ: ” Να σας πω με τα δικά μου στοιχεία γιατί η κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Η κρίση ξεκίνησε το 2008,αλλά εμείς το καταλάβαμε το 2010. Το 2014 στο β’ εξάμηνο είδαμε μεγάλη αύξηση και τα πράγματα να καλυτερεύουν και δεν το λέω πολιτικά αυτό. Μετά το 2016 η αγορά άρχισε να βυθίζεται. Σήμερα πάνω που πήγαιναν να αλλάξουν τα πράγματα προ κόβιντ,ήρθε το πάγωμα. Θα σας πω ότι εδώ προ κόβιντ είχαμε να δούμε νέα οικοδομή στην περιοχή μας πάνω από 10 χρόνια και ξαφνικά σε ένα χιλιόμετρο έβλεπες τέσσερις. Και για μένα για να έρθω στο σήμερα,μετά τον κόβιντ δεν έχει επανέλθει τίποτα σε κανονικότητα. Και δεν είναι εύκολο να επανέλθει. Για πολλούς λόγους. Τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει μετά τον κόβιντ. Ένα αυτοκίνητο των 15.000 κάνει σήμερα 20.000 ευρώ. Η παραγωγή δεν έχει επανέλθει ακόμα στην κανονικότητα,έχουμε και τον πληθωρισμό που αν κάποιος ήθελε να βάλει μια δόση 250 πχ ευρώ το μήνα,τα πήρε ο πληθωρισμός. Επίσης πάμε προς την ηλεκτροκίνηση. Αυτό συντελεί στην μη γρήγορη αύξηση παραγωγής καθώς οι κατασκευαστές πάνε και προς τα εκεί”

Τελικά δεν βγήκαν τελευταία όπως ακούμε λεφτά από τα …στρώματα για να γίνουν αγορές;

Η.Λ: ” Όχι,το λέω επίσημα. Δεν βγήκαν λεφτά από τα σεντούκια για να αγοράσουν αυτοκίνητο”.

Αληθεύει ότι στον χώρο πετυχαίνουν όσοι ξεκινούν από τα χαμηλά;

Η.Λ: ” Για να είσαι γνώστης πρέπει να ξεκινάς από μηχανικός όπως έκανα και εγώ. Αν δεν ήξερα την δουλειά θα είχα πάει πέντε φορές φυλακή”!

Τι φέρνει η ηλεκτροκίνηση και ποιό το μέλλον της

Κεφάλαιο ηλεκτροκίνηση. Που πάμε; Θα σταματήσουν να κυκλοφορούν κάποια στιγμή τα αυτοκίνητα που μεγαλώσαμε; Και αλήθεια πόσο εύκολο είναι να έχει σήμερα κάποιος ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως προς την φόρτιση,τις τιμές,την αυτονομία;

Η.Λ: ” Εγώ θεωρώ ότι δεν θα καταργηθεί κανένα αυτοκίνητο. Θα υπάρχουν ηλεκτρικά,βενζίνης-πάντα υβριδικά- και με εναλλακτικά καύσιμα που δεν θα μολύνουν το περιβάλλον. Δεν πάει με την ταχύτητα που θα θέλανε η ροή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πάμε στο επόμενο σκέλος της ερωτησής σας. Στο σπίτι μπορείς να χρειαστείς και 5-6 ώρες να φορτίσεις! Πλέον πάντως έχουμε χώρους με ταχυφορτιστές καθώς θα δείτε και έξω από τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα με τους υπάρχοντες φορτιστές,φορτίζει 1,5 αυτοκίνητο την μέρα. Αν βρεθείς όμως πχ στις 15 Αυγούστου ,μπορείς να περιμένεις και δύο ώρες. Εκεί όμως πας στην εφαρμογή που έχουν όλα τα αυτοκίνητα που σε πάνε 2χιλ πχ από την Εθνική οδό και φορτίζεις αμέσως. Σε λίγο πάντως θα κλείνεις και ραντεβού(σ.σ γέλια)!Επίσης άλλο το κόστος στο σπίτι σου και άλλο στον ταχυφορτιστή. Εκεί φορτίζεις σε 40′ ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και θα πληρώσεις περίπου 35 ευρώ. Που θα έχει μια αυτονομία σαν γεμάτο για 200 έως 400 χιλ ανάλογα τον κατασκευαστή”

Ποιό το μέλλον στην συγκεκριμένη καινοτομία;

Η.Λ: ” Όσον αφορά την Volvo ήταν από τις πρώτες εταιρείες που είχαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν και πρόλαβε η Tesla να κάνει επιθεση στην αγορά. Εμείς θα μπορούσαμε στην Ελλάδα να έχουμε από το 2012 αλλά δεν είχαμε υποδομές. Η Volvo υπολογίζει ότι στα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχει μόνο ηλεκτρικά. Η Ford έχει υβριδικά που είναι και ηλεκτρικά και με κινητήρα εσωτερικής καύσης και έχουμε και τα επαγγελματικά που είναι αμιγώς ηλεκτρικά.Ακόμα και τo Mustang που είναι ηλεκτρικό και κατασκευάζονται συνέχεια αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτή είναι η τάση πλέον”

Ο πατρινός έχει χρήματα αλλά δεν αγοράζει ακριβό αυτοκίνητο!

Πείτε μας λίγο για το Mustang της Fordαλλά και αν έχουμε στην Πάτρα τέτοια supercars

Η.Λ: ” Το Mastang είναι το μεγάλο brand της Ford. Στην Ελλάδα έχει μια καλή τάση. Στις ΗΠΑ το λένε το Ferrari της Αμερικής. Αλλά και στην Ελλάδα αρέσει . Στην Πάτρα έχουμε δώσει πέντε αυτοκίνητα τέτοια,όχι ηλεκτρικά όμως. Θα πω μια κουβέντα και ας παρεξηγηθώ. Στην Πάτρα υπάρχουν πελάτες που μπορούν να πάρουν ακριβά αυτοκίνητα,αλλά δεν θέλουν γιατί σκέφτονται τι θα πει ο γείτονας. Σε αντίθεση με την Αθήνα πχ. Ο πατρινός φοβάται να πάρει ακριβό αυτοκίνητο. Η Πάτρα γενικά είναι μια μικρή πόλη αν την συγκρίνεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δεν περνά και κανείς. Μια αδύνατη πόλη οικονομικά. Με τον περιφερειακό πχ δεν θα μείνει κάποιος εδώ”

Έρχεται ένας μέσος πολίτης με μέσο μισθό. Μπορεί να αγοράσει και θα πρέπει να αγοράσει ή να πάει στο μεταχειρισμένο;

Η.Λ: ” Αν και η προμήθεια στο μεταχειρισμένο είναι μεγαλύτερη και δεν το ξέρει αυτό ο κόσμος,η προτασή μου είναι να πάει στο καινούργιο. Ένα πολύ καλό αυτοκίνητο σήμερα φτάνει στα 30-40000. Αν έχουν καλά οικονομικά μπορεί να πάρει χρηματοδότηση και με 0% προκαταβολή. Συμφέρει μέχρι 5ετία η αποπληρωμή. Φυσικά μπορεί να πάρει και φθηνότερα αυτοκίνητο με 26.000 πχ που δίνει 50% μπροστά και 200 το μήνα μετά

Τα νέα αυτοκίνητα εξαιρετικά ασφαλή

Τα καινούργια αυτοκίνητα είναι τελικά ασφαλέστερα όπως ακούμε ή είναι μύθος;

Η.Λ: ” Όσο πιο καινούργιο είναι ένα αυτοκίνητο τόσο πιο ασφαλές είναι. Παλιά έπεφτες με 50 χιλ σε ένα δέντρο και το αμάξι δεν πάθαινε τίποτα αλλά εσύ μπορούσες να σκοτωθείς από τους κραδασμούς. Τώρα πέφτεις από ένα βράχο,το αμάξι καταστρέφεται γιατί αποσβαίνει όλους τους κραδασμούς,αλλά εσύ βγαίνεις κανονικά. Υπήρχε ένα σλόγκαν ,το 2020,που είχε βγάλει η Volvo. Έλεγε ότι από αυτό το έτος δεν θα υπάρχει σε αυτοκινητό της θανατηφόρο ατύχημα ή σοβαρός τραυματισμός. Αυτά τα έφτιαχνε από το 2016 αλλά είχε βάλει ορίζοντα το 2020. Ο ανταγωνισμός δεν απάντησε. Πετάει το 2021 δέκα αυτοκίνητα από τον 10ο όροφο η Volvo. Θα δείτε στα σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο τα αυτοκίνητα κατεστραμμένα, αλλά η καμπίνα είναι άθικτη. Η Volvo έχει τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο και δεν το αμφισβητεί κανείς. Συν τα συστήματα ασφαλείας που έχουν τα τελευταία χρόνια και που έχει επιβάλλει η Ε.Ε. Πχ βγαίνεις από την λωρίδα σου και τρέμει το τιμόνι. Σταματάει ο μπροστινός σου στα 50 χιλ και σταματάει και το δικό σου ενώ αν πηγαίνεις παραπάνω σε προειδοποιεί. Ή αν είσαι κουρασμένος. Και όλα αυτά τα συστήματα δεν τα έχουν μόνο τα premium αλλά και μικρότερα έχουν αρκετά γκαζετάκια”

Ποια θα είναι η νέα γενιά αυτοκινήτου;

Η.Λ: ” Υπάρχουν αυτοκίνητα που σιγά σιγά πετάνε,μπαίνουν στην θάλασσα! Υπάρχει μια τάση τέτοια αλλά δεν εξελίσσεται. Η αυτόνομη οδήγηση είναι άλλο κεφάλαιο και θα γίνει άμεσα και σε όλες τις εταιρείες. Σήμερα έχουμε αυτοκίνητα με ημιαυτόνομη οδήγηση. Δηλαδή το αυτοκίνητο πάει μόνο του ,έχεις το χέρι στο τιμόνι αλλά το στρίβει μόνο του. Αυτό βέβαια απαιτεί προδιαγραφές αυτοκινητοδρόμου και πας Πάτρα-Αθήνα χωρίς να οδηγήσεις. Απλά πρέπει να έχεις το χέρι στο τιμόνι. Στο μέλλον θα γίνει παντού γιατί θα παίρνει σήμα από το δορυφόρο μέσω GPS. Ενώ τώρα πάει με τον δρόμο. Για το θέμα της ασφάλειας να σας προλάβω. Θα είναι πολύ πιο ασφαλής ο τρόπος αυτός από τους ανθρώπους που χαζεύουν”

Έρχεται ο διαμοιρασμός του αυτοκινήτου!

Πως οραματίζεστε το αυτοκίνητο το 2030,2040;

Η.Λ: ” Θα πω ότι θα υπάρχει μια τάση που δεν θα υπάρχει ιδιοκτησία. Θα υπάρχει διαμοιρασμός αυτοκινήτου. Π χ θα θέλεις αυτοκίνητο,θα πηγαίνεις στην πλατεία Όλγας πχ,θα μπαίνεις στην εφαρμογή,θα σου στέλνει κωδικό ,θα παίρνεις το αυτοκίνητο και θα πηγαίνεις πχ στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο και θα το παρκάρεις. Και όταν θα γυρνάς θα κάνεις κάτι αντίστοιχο. Και θα χρεώνεσαι για την διαδρομή που κάνεις. Εκεί πάει το μέλλον και ήδη έχουμε ενδείξεις. Επίσης το leasing έχει ανέβει 70%. Κάποιος που δεν θέλει να βγάλει 50.000 από το ταμείο της επιχειρησής του,μπορεί να το πάρει με 700 πχ ευρώ το μήνα. Τα μισθώματα είναι συνήθως για 4-5 χρόνια,το αμάξι δεν θα σου ανήκει,αλλά είναι όλα πληρωμένα.

Γιατί όμως έχουμε τόσα ατυχήματα στην Ελλάδα. Ποια η γνώμη σας τόσα χρόνια στον χώρο και ενώ πλέον εξελίσσονται τα πράγματα;

Η.Λ: ” Θα στενοχωρήσω τους οδηγούς αλλά ότι αυτοκίνητο και αν έχουμε ο δρόμος είναι συγκεκριμένος Εμείς περνάμε από αυτόν,δεν μετακινείται ο δρόμος. Όλα είναι θέμα παιδείας. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει να προβλέπει την ανθρώπινη βλακεία σε βαθμό να τα περιορίζουν τα ατυχήματα κατά πολύ. Αλλά δεν τα εξαφανίζουν. Ταυτόχρονα οι κατασκευαστές αρχίζουν και βάζουν περιοριστή στα 180χιλ πχ. Στο μέλλον πιστεύω ότι θα έχουμε νόμους που όσο και να πατάς το γκάζι θα πηγαίνεις με το σήμα που λέει ο δρόμος. Ήδη πολλά αυτοκίνητα διαβάζουν τα σήματα των δρόμων και είναι ο προπομπός εκτιμώ. Τα τελευταία χρόνια βελτιώνονται καθημερινά οι δρόμοι και έχουμε και νέους. Υπάρχει ανάπτυξη. Στο ορεινό δίκτυο υπάρχουν πράγματι ελλείψεις. Αποψή μου είναι ότι όταν δεν μπορείς να φτιάξεις νέο δρόμο,να επισκευάσεις τον υπάρχοντα. Πχ βλέπουμε ο Δήμος φτιάχνει νέες πλατείες και δεν συντηρεί τις παλιές. Καλύτερα να επισκεύαζε τις παλιές”.

Η Πάτρα χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και εξωστρέφεια

Πείτε μας σαν επιχειρηματίας για την πόλη. Γιατί έχει μείνει στάσιμη,ποιό το μέλλον της,τι πρέπει να αλλάξει;

Η.Λ: ” Η Πάτρα είχε πολλά λεφτά την εποχή που είχε τα εργοστάσια στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων. Ο κόσμος δούλευε ,έπαιρνε ένα ενοίκιο,είχε ένα αγρόκτημα και έτσι υπήρχε χρήμα.Έγινε ότι έγινε με την βιομηχανία στην πόλη μας.Η ευθύνη είναι πάντα μισή μισή.΄ Όλοι φταίνε. Η πόλη άρχισε την πτώση της και συντηρήθηκε με τα χρήματα που είχαν μείνει από τότε. Και είναι σήμερα μια πόλη υπηρεσιών. Μια αδύνατη πόλη οικονομικά και θέλει εξωστρέφεια. Σε αυτή την πόλη δεν θέλουν να πάμε μπροστά. Ούτε οι πολίτες,ούτε αυτοί που μας διοικούν. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και από τις δύο πλευρές και ας με συγχωρέσουν όσοι δεν τους αρέσουν αυτά που λέω. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τα κοινά. Το κλίμα είναι περίεργο. Και δεν είμαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα. Εδώ μια μαρίνα έχει σπάσει εδώ και χρόνια και δεν την φτιάχνουν. Που εκεί θα πάει ένας ταξιδιώτης. Έχουμε σκεφτεί πόσα σκάφη περνάνε το καλοκαίρι για τα Ιόνια νησιά; Και θέλουν να πάρουν καύσιμα,να ψωνίσουν και να μείνουν και μια μέρα; Ξέρουμε τι χρήματα αφήνει όλο αυτό;
Έχουμε το λιμάνι και δεν μένει κανείς εδώ,αλλά φεύγει αμέσως για το προορισμό του. Πάω μια φορά το χρόνο στην Μύκονο για να δω τον επαγγελματισμό τους και πως σκέφτονται. Εκπληκτικές υπηρεσίες. Σαφώς έχει προοπτικές η πόλη μας αλλά η νοοτροπία δεν την αφήνει. Είμαστε μια βρώμικη πόλη. Από εκεί πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε για το restart. Ας αρχίσουμε από το απλό αν πράγματι θέλουν και οι δύο πλευρές καθώς δεν αρκεί η μια. Έχουμε την Αχάια Κλάους και δεν την έχουμε αναδείξει. Δίπλα μας σε μια ώρα είναι η Ολυμπία,οι Δελφοί. Μια τεράστια ακτογραμμή. Θα έπρεπε σαφώς να έχουμε πολύ τουρισμό. Επίσης θα έπρεπε να συντηρήσουμε όλα τα παλιά κτίρια που έχουμε με νύχια και με δόντια. Που είναι πλέον ρυπογόνα σαν αποθήκες σκουπιδιών. Ακόμα θεωρώ ότι ανεργία δεν υπάρχει για αυτούς που έχουν όρεξη για δουλειά. Και δεν υπάρχει ταβάνι στον μισθό για όποιον έχει όρεξη για δουλειά. Και εμείς έχουμε έλλειψη προσωπικού, Και τι κάνω εγώ. Φέρνω παιδιά για πρακτική και μένουν κάποια πάντα. Αυτά που έχουν όρεξη”

Ποιο πρέπει να είναι το κριτήριο για μια αγορά μας στο τομέα του αυτοκινήτου;

Η.Λ: ” Θα πω κάτι όπως σε αυτόν που θα έπαιρνε κάτι για το σπίτι του. Να πάρει από οπουδήποτε έχει υποστήριξη για ότι συμβεί. Όχι απρόσωπη αγορά. Μην κοιτάμε πχ τα 20 ευρώ διαφορά αλλά την εξυπηρέτηση”

-. Έχετε φτάσει από το ισόγειο στο ρετιρέ! Ποιό το μυστικό του καλού πωλητή;

Η.Λ: ” Πρώτον να μην λέει ψέματα και ας χάσει τον πελάτη. Δεύτερον να εξυπηρετεί τον πελάτη χωρίς αγανάκτηση και ας τον αφήσει να αποφασίσει Αν λες την αλήθεια δεν είναι ταλέντο η πώληση. Οι πιο δύσκολοι πελάτες να ξέρετε είναι οι πιστοί πελάτες. Αν αυτόν τον πελάτη τον εξυπηρετήσεις θα σου στείλει πελάτες. Αν όμως σου λέιι φιλαράκι μου πχ και δεν έχει απαιτήσεις,δεν θα σου στείλει μάλλον κανέναν”!

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ηλία Λαζανά  στο πανελλαδικό  περιοδικό “πατρινόραμα-Hellenic” που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.