Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας μέσω της οποίας ζητά να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και να προκηρυχθούν άμεσα οι απαιτούμενες μόνιμες θέσεις καρδιολόγων για τη στελέχωση του τμήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο Βηματοδοτικό τμήμα εργάζονταν δύο Καρδιολόγοι (ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας), με τον έναν να συνταξιοδοτείται τους προηγούμενους μήνες και να επιστρέφει στο νοσοκομείο με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο, λόγω της αλλαγής της σύμβασης το Υπουργείο ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος ζητώντας εκ νέου πιστοποίηση από τον έναν ιατρό. Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι τόσο γραφειοκρατικό, όσο ουσιαστικό διότι η συνταξιοδότηση του ενός ιατρού ήταν γνωστή εδώ και καιρό και δεν προκηρύχθηκαν οι απαιτούμενες θέσεις σε ένα τμήμα που στο παρελθόν υπηρετούσαν πέντε Καρδιολόγοι.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν να μεριμνήσουν για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία του Βηματοδοτικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Τα «γραφειοκρατικά κωλύματα» πρέπει να ξεπεραστούν για να μην μετακυλήσουν  οι ήδη μεγάλες αναμονές για εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και να μπει ένα τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον  Υπουργό Υγείας

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας του Βηματοδοτικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Η βουλευτής  Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτει ως αναφορά την καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας  μέσω της οποίας ζητά να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και να προκηρυχθούν άμεσα οι απαιτούμενες μόνιμες θέσεις καρδιολόγων για τη στελέχωση του τμήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο Βηματοδοτικο τμήμα εργάζονταν δύο Καρδιολόγοι (ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας), με τον έναν να συνταξιοδοτείται τους προηγούμενους μήνες και να επιστρέφει στο νοσοκομείο με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο, λόγω της αλλαγής της σύμβασης το Υπουργείο ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος ζητώντας εκ νέου πιστοποίηση από τον έναν ιατρό. Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι τόσο γραφειοκρατικό, όσο ουσιαστικό διότι η συνταξιοδότηση του ενός ιατρού ήταν γνωστή εδώ και καιρό και δεν προκηρύχθηκαν οι απαιτούμενες θέσεις σε ένα τμήμα που στο παρελθόν υπηρετούσαν πέντε Καρδιολόγοι.

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή-καταγγελία.

 

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της καταγγελίας, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

 

 Η Καταθέτουσα Βουλευτής

Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΝΠΑΤΡΩΝ

Παρέμβαση στο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»
πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Α, της Τριμελούς Επιτροπής του ΓΝΠ , του ΔΣ του σωματείου «Ιπποκράτης» του νοσοκομείου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, για το ζήτημα που αφορά στην αναστολή λειτουργίας του Βηματοδοτικού Τμήματος του νοσοκομείου. Στο τμήμα αυτό εργάζονταν δύο συνάδελφοι Καρδιολόγοι (ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας), με τον έναν να συνταξιοδοτείται τους προηγούμενους μήνες και να επιστρέφει στο νοσοκομείο με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο, λόγω της
αλλαγής της σύμβασης το Υπουργείο ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος ζητώντας εκ νέου πιστοποίηση από τον έναν ιατρό. Υπαίτιοι για την αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος είναι το Υπουργείο Υγείας και η 6 ης ΥΠΕ, ο Διοικητής της οποίας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του και τα απέδωσε όλα σε γραφειοκρατικά κωλύματα. Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι τόσο γραφειοκρατικό, όσο ουσιαστικό διότι η συνταξιοδότηση του ενός ιατρού ήταν γνωστή εδώ και καιρό και δεν προκηρύχθηκαν οι απαιτούμενες θέσεις σε ένα τμήμα που στο παρελθόν υπηρετούσαν πέντε Καρδιολόγοι. Διαφαίνεται για άλλη μια φορά ότι η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν αποτελεί
προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση που έχουν σαν Ευαγγέλιο την εμπορευματοποίηση της υγείας, ωθώντας το λαό σε υποβαθμισμένες Υπηρεσίες Υγείας περιμένοντας σε τεράστιες λίστες αναμονής ή αναγκάζοντας τους ασθενείς να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Αντίστοιχα πράττουν και στο συγκεκριμένο ζήτημα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού της περιοχής, μετακυλώντας τις ήδη μεγάλες αναμονές για εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και υποβαθμίζοντας περαιτέρω το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Να προκηρυχθούν άμεσα οι απαιτούμενες μόνιμες θέσεις καρδιολόγων για τη στελέχωση του τμήματος