Μάικλ Τζόρνταν: Το νέο του αυτοκίνητο φτιάχτηκε αποκλειστικά γι’ αυτόν και κοστίζει τρία εκατ. δολάρια

Όταν ο Μάικλ Τζόρνταν έκανε εντυπωσιακό come back με το Last Dance, πέραν τις αμανήσεις που ξύπνησε στους μεγαλύτερους (ενώ οι νεότεροι είδαν γιατί θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ), θυμηθήκαμε και κάποια από τα μεγάλα του πάθη.

Κι ένα απ’ αυτά ήταν τα αυτοκίνητα και δη αυτά που το κοντέρ τους πιάνει… κόκκινο. Σαν τη φανέλα των αγαπημένων του Σικάγο Μπουλς.

Όσο ήταν παίκτης των Ταύρων πέρασαν από τα χέρια του σχεδόν όλα τα μοντέλα της Πόρσε και της Φεράρι με τις οποίες είχε ψύχωση, φτάνοντας σε σημείο οι δύο αυτές εταιρίες να τον επηρεάσσουν και στον σχεδιασμό των Air Jordan, των παπουτσιών της Nike.

Το 1991 όταν κυκλοφόρησε το Jordan VI είχε χρησιμοποιήσει τη σιλουέτα της Πόρσε 964 Τούρμπο, ενώ στην περίπτωση του Jordan XIV η επιρροή της Φεράρι είναι πολύ πιο σαφής, αφού (με την ειδική άδεια της εταιρίας) η ασπίδα της ιταλικής φίρμας εμφανίζεται στα πλαϊνά του παπουτσιού με το λογότυπο «Jumpman».
15889485947868
15889326312957
Το αυτοκίνητο που παρέλαβε ο Τζόρνταν είναι μόλις ένα από τα 30 που έχει κατασκευάσει η εταιρία, αλλά η αγορά του από τον MJ αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον (για όσους αντέχουν τέτοια ποσά).