Μιχάλης Ζάχαρης: Άλλωστε στην κουλτούρα του τόπου ο μεζές είναι μεγάλο ελληνικό έθιμο…

Μιχάλης Ζάχαρης: Executive Chef – Omikron Meze

Συνέντευξη στην Κατερίνα Καρσιώτη

Το Όμικρον μεζέ του Ομίλου Καστελόριζο αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση σε έναν υπέροχο χώρο υψηλής αισθητικής στη Κηφισιά. Δημιουργικά πιάτα και καλομαγειρεμένα αποτελούν το βασικό και κύριο χαρακτηριστικό του εστιατορίου. Τα αλλαντικά και τα αλίπαστα καπνίζονται και παστώνονται στο εστιατόριο από το επιτελείο της κουζίνας του Όμικρον μεζέ. Στο άκρως ενδιαφέρον μενού του Όμικρον μεζέ, θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες και κυρίως πιάτα που κρύβουν μέσα τους μεγάλη νοστιμιά. Μεζέδες μαγειρεμένοι με τεχνικές υψηλής γαστρονομίας που συνδυάζουν στοιχεία από διαφορετικές κουζίνες του κόσμου, ικανοί να συναρπάσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ποια είναι η γαστρονομική κουλτούρα και ταυτότητα του Omikron Meze;

Το Omikron είναι ένα πραγματικό σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων. Στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής με πιάτα και συνταγές που δεν γνωρίζουν σύνορα. Όλη η ομάδα της Omikron, υποστηρίζει την παράδοση του ελληνικού μεζέ, εμπνεόμαστε από αυτόν και τον αναπτύσσουμε δημιουργικά πάντα με σεβασμό στις πρώτες ύλες. Άλλωστε στην κουλτούρα του τόπου ο μεζές είναι μεγάλο ελληνικό έθιμο.

Από πού εμπνέονται τα πιάτα του Omikron; Ελληνικές γεύσεις ή παγκόσμιες κουζίνες;

Στο εστιατόριο ο επισκέπτης βρίσκει πληθώρα «μεζέδων» από τα οποία άλλα έχουν έντονες γεύσεις και αρώματα, άλλα πιο απαλά, άλλα καπνιστά και άλλα αλμυρά. Εμπνέονται από την ελληνική κουζίνα και όλη η ομάδα δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη στις πρώτες ύλες. Ωστόσο, η γαστρονομία δεν έχει σύνορα και έτσι δανειζόμαστε γεύσεις, υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα πολύπλευρο αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία της «μπουκιάς» είναι η κεντρική ιδέα στο Omikron, είτε σε μορφή κυρίως πιάτου είτε ως συνοδευτικό.

Είναι η «ελληνικότητα» και η «τοπικότητα» δύο βασικά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το εστιατόριο;

Πράγματι! Η ελληνικότητα και η τοπικότητα είναι δύο από τα βασικά στοιχεία του Omikron, αλλά ταυτόχρονα τα συνδυάζω και με διεθνείς τάσεις και προτάσεις. Για παράδειγμα, ένα ελληνικό τοπικό προϊόν μπορεί άψογα να συνδυαστεί με ένα συστατικό από την Ιαπωνία, σερβίροντας μια πρωτότυπη πρόταση στο τραπέζι και εκτοξεύοντας στον ουρανό τη γαστρονομική εμπειρία. Άλλωστε χρέος μας είναι να στηρίζουμε την παράδοση, να προβάλλουμε τους ντόπιους παραγωγούς μέσα από τις συνταγές, αλλά να τα κάνουμε όλα αυτά ένα βήμα παραπέρα με σεβασμό.

Ο Σεφ προτείνει: Το signature πιάτο του Omikron…

Εμβληματικά πιάτα του Omikron Meze, εκτός από το Dolmadaki Sushi είναι, το Ceviche με τσιπούρα και αχινό, το σαγανάκι με τυρί Βολάκι από την Άνδρο και γλυκιά ντομάτα του κουταλιού, καθώς και το καπνιστό σκουμπρί.

Η φιλοσοφία της «μπουκιάς» είναι η κεντρική ιδέα στο Omikron, είτε σε μορφή κυρίως πιάτου είτε ως συνοδευτικό…

 

Δείτε την συνέντευξη στο “ΕΥ ΖΗΝ” Ιανουαρίου 2023 που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα!