Πάτρα: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αγίας Σοφίας

Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, Εισαγγελέας, και εκπρόσωποι άλλων Αρχών της Πάτρας βρέθηκαν σήμερα (15/9) το πρωί στον κόμβο Κουρτέση.

Το όλο θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει να κάνει με την πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή της Κορίνου και Αγίας Σοφίας, στην οποία όπως λένε κάτοικοι της περιοχής διαμένουν στα διαμερίσματα της Ρομά που συχνά έρχονται σε φασαρίες μεταξύ τους.

Το πρωί της Παρασκευής δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν επειδή ήταν σε εξέλιξη πλειστηριασμός ολόκληρης της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην άνοδο του κόμβου (οδός Αγίας Σοφίας). Στην πολυκατοικία μένουν οικογένειες ρομά και η ΕΛ.ΑΣ. είχε μεταβεί στο σημείο και με άνδρες της ΟΠΚΕ.

Το όλο θέμα αφορούσε την εκτέλεση εντάλματος πλειστηριασμού πολυκατοικίας με ένοικους Ρομά αρνούνται να αποχωρήσουν από το κτίριο. Τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο, αλλά υπήρξε μεγάλη αναστάτωση λόγω της πολυπληθούς παρουσίας αστυνομικών με περιπολικά και δικυκλιστές.

Πάντως, όπως αναφέρουν μαρτυρίες και το βράδυ της Πέμπτης επικρατούσε αναστάτωση από τους ένοικους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.